Kurban Bayramı nedeniyle tatil beldelerinde yoğunluk yaşanıyor

Kurban Bayramı tatili nedeniyle ülke genelinde tatil belelerinde yoğunluklar yaşandı. Birçok plaj, göl ve sahil ziyaretçilerin akınına uğradı

Fotoğraf: AA

Türkiye genelindeki tatil beldelerinde Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk. yaşanıyor

Hava sıcaklığının 32 derece ölçüldüğü Kocaeli'de, Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar sahillere akın etti. Merkeze yakınlığı dolayısıyla mavi bayraklı Karamürsel Altınkemer plajı yoğun ilgi gördü

6.jpg
Fotoğraf: AA

 

Sapanca'ya akın

Yerli ve yabancı tatilcilerin tercih ettiği merkezler arasında yer alan Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor

5.jpg
Fotoğraf: AA

 

İstanbul, Ankara, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlere yakın olmanın avantajına da sahip Sapanca, tatilde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Eşsiz doğası, gölü, mesire alanları ve alabalık tesisleriyle turistlerin dikkatini çeken ilçe, bayram tatilinde de en fazla tercih edilen turizm merkezleri arasında yer aldı.

Söke'de tatil trafiği

Aydın'ın Söke ilçesinde, bölgeye seyahat eden sürücüler nedeniyle yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

4.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kurban Bayramı tatili için Bodrum, Marmaris, Didim ve Kuşadası ilçelerine hareket eden sürücüler Söke ilçesi Sazlı Mahallesi mevkisinde trafik yoğunluğuna sebebiyet verdi.

İstanbulluların tercihi yeşil alanlar

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde bayram tatilini megakentte değerlendiren İstanbulluların bir kısmı, şehir genelindeki mesire alanları, tabiat parkları ve sahillerin yeşil alanlarında vakit geçiriyor. 

3.jpg
Fotoğraf: AA

 

Bazı vatandaşlar, dört günlük bayram iznini aileleriyle tatil yörelerinde değerlendirirken, kimileri de tercihini İstanbul'da dinlenme imkanı sunan mekanlardan yana yapıyor. 

Muğla yine cazibe merkezi

Muğla'da, Kurban Bayramı'nın ikinci günü vatandaşlar plajlarda yoğunluğa neden oldu.

Sıcak havanın etkili olduğu Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatilciler, Belcekız ve Kumburnu plajlarını tercih etti.

Bazı tatilciler denize girip güneşlendi, bazıları da su sporları yaptı.

2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Adrenalin tutkunları ise Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaparak, eşsiz Ölüdeniz manzarasını izleme fırsatı buldu.

Şehir merkezlerine kıyasla daha serin olan milli ve tabiat parkları ile mesire alanları da bayramda huzurlu bir ortamda doğa ile iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşların gittiği yerlerin başında geliyor. 

Turizm merkezi Çeşme bayramı "dolu dolu" geçiriyor

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme'de Kurban Bayramı nedeniyle sahillerde ve otellerde yoğunluk yaşandı.

Arife gününden itibaren Çeşme'ye başlayan turist akını, bayramın ikinci günü de devam etti. Şehrin girişinde uzun araç kuyrukları oluştu, tatilciler araçlarını park edecek yer bulmakta zorlandı.

1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Ünlü Ilıca Plajı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Tatilcilerin bir kısmı belediye tarafından oluşturulan "sosyal mesafeli locaları"nda güneşlendi. Sosyal mesafe kuralına uymayan veya maske takmayanlar ise İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından uyarılıyor. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU