Los Angeles Dodgers'tan Mookie Betts'e 365 milyon dolarlık rekor sözleşme

Los Angeles Dodgers, ABD'li oyuncu Mookie Betts ile 365 milyon dolar karşılığında sözleşme yeniledi. Betts, Amerikan Beyzbol Ligi tarihinin en yüksek bedelli kontrat alan ikinci oyuncusu oldu

Mookie Betts / Fotoğraf: Los Angeles Dodgers

Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) ekibi Los Angeles Dodgers, ABD'li oyuncu Mookie Betts ile 365 milyon dolar karşılığında sözleşme yeniledi.

Los Angeles Dodgers Kulübü, 27 yaşındaki Betts'in sözleşmesinin 12 yıllığına uzatıldığını duyurdu.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kulüp tarafından oyuncunun alacağı ücret açıklanmasa da ABD basınında Betts'in 12 yıllık kontrat karşılığı 365 milyon dolar kazanacağı öne sürüldü.

Kariyerine Boston Red Sox'ta başlayan Betts, 2018'de takımıyla lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra geçen yıl şubat ayında Los Angeles Dodgers'a transfer olmuştu.

En yüksek ikinci kontratı aldı

Öte yandan Betts, geçen yıl Los Angeles Angels ile 426 milyon 500 bin dolar değerinde sözleşme imzalayan Mike Trout'un ardından Amerikan Beyzol Ligi tarihinde en yüksek bedelli kontrat alan ikinci oyuncu oldu. 

 

 

Patrick Mahomes'in Amerikan Futbolu Ligi (NFL) takımlarından Kansas City Chiefs ile imzaladığı 503 milyon dolarlık kontrat ise Amerikan takım sporları tarihinin en yüksek bedelli sözleşmesi olarak dikkat çekiyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU