George Floyd'un ailesi Minneapolis kenti ve 4 polis memuruna karşı federal mahkemede dava açtı

Floyd'un ailesini temsil eden avukatlar, polis memurları Chauvin, Lane, Thao ve Kueng'a karşı dava açtı

Fotoğraf: AFP

ABD'nin Minneapolis kentinde 25 Mayıs'ta polisin boynuna dakikalarca diziyle bastırarak öldürdüğü siyah Amerikalı George Floyd'un ailesinin, Minneapolis kenti ve Floyd'un ölümüyle ilgili suçlanan 4 polis memuruna karşı dava açtığı bildirildi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Floyd'un ailesini temsil eden avukatlar, Minneapolis kenti ile polis memurları Derek Chauvin, Thomas Lane, Tou Thao ve J. Alexander Kueng'a karşı federal mahkemede dava açtı.

20'den fazla kez "Nefes alamıyorum" dedi

Floyd'un 20'den fazla kez "Nefes alamıyorum" dediği ortaya çıkmıştı.

Floyd son anlarında sadece ölmüş annesini değil çocuklarını da "Anne seni seviyorum. Çocuklarıma onları sevdiğimi söyleyin. Öldüm" diyerek andı.  Son nefesini verirken "Beni öldürüyorlar. Beni öldürüyorlar" ifadelerini kullandı.

Bir noktada "Dayanamıyorum, ben klostrofobiğim. Karnım, boynum ağrıyor, her şey acıtıyor. Biraz suya ihtiyacım var, lütfen. Lütfen? Nefes alamıyorum. Beni öldüreceksin adamım" diyen Floyd'a, Chauvin "Konuşmayı kes, bağırmayı kes. Konuşmak çok fazla oksijen harcamana neden olur" dedi.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken olayla ilgili görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU