Ayasofya Camisi'nin kapısındaki müze tabelaları söküldü

Camide 24 Temmuz'daki ilk namaz için hazırlıklar sürerken, emniyet güçleri çevrede güvenlik tedbirleri uyguluyor

Fotoğraf: AA

Danıştay'ın kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 86 yıl sonra müzeden camiye çevrilen Ayasofya'da ilk namaz için hazırlıklar devam ediyor.

Bugün devam eden hazırlıklarda Ayasofya'nın giriş kapısında bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait müze tabelaları restorasyon çalışmaları kapsamında kaldırıldı.

Tabelanın boş kalan yerine ise şimdilik cami tabelası asılmadı.

Güvenlik güçlerinin barikatlarla kapattığı, içeri girişlerin yasak olduğu caminin önüne gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, bol bol hatıra fotoğrafı çekiyor. 

İstanbul Emniyet Müdürü Aktaş camiyi ziyaret etti

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş,  24 Temmuz'da yeniden ibadete açılacak Ayasofya Camisi ve çevresinde alınan tedbirlere ilişkin incelemede bulundu.

Ayasofya'ya gelen Aktaş, emniyet şeridiyle çevrili olan cami ve çevresinde incelemelerde bulunmasının ardından yetkililerden bilgi aldı.

İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Aktaş, "Ayasofya ve 15 Temmuz ile alakalı tedbirler için buraya geldik. Ayasofya'da alınan tedbirleri yerinde incelemek ve değerlendirmek için buradayız. İnşallah 24 Temmuz'da açılışla alakalı tedbirlerimizi yerinde denetleyip göreceğiz ve ilave tedbirler alacağız. Açılışta vatandaşımızın rahat, huzur içerisinde ibadetlerini yapmalarını sağlayacağız" dedi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU