Fransız modacı kitap, saat ve keman kullanarak abiye tasarlıyor

Her bir kıyafetin tasarımı ortalama 250 saat sürüyor

57 yaşındaki Fransız tasarımcı Sylvie Facon saat, keman, kitap, tablo gibi eşyalar kullanarak abiye elbiseler tasarlıyor.

Fransa’nın Arras şehrinde yaşayan Facon her bir tasarımının ayrı bir hikayesi olduğunu belirterek, tasarımlarında ağırlıklı olarak dantel ve uzun etekler kullanılıyor.

Tasarımları yaparken kumaşların ve renklerin güzelliğinin kendisine ilham verdiğini söyleyen Facon, “Bir hikaye anlatıyorum, yaşadığım şehre şükranımı sunuyorum ve bir tema üzerinden kendimi ifade ediyorum” dedi.     

Elbiselerin korse kısmında eski kitap sırtları veya kuru otlar kullanan Facon, süslemeler için de saat çarkları ve nota defterleri gibi eşyalar kullanıyor.   

1997’den beri tasarımlar yapan Facon, elbiselerde hangi aksesuarları kullanacağına karar verirken yalnızca temaya odaklandığını belirtiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facon, “İstediğim temayı tasarımını yapacağım elbise üzerinde görmek için her şeyi kullanıyorum. Örneğin kullanacağım objelerin yıkanabilir olup olmamasını önemsemiyorum” dedi.

Yıllarca tasarım yaptıktan sonra 2009’da kendi işini kuran Facon 43 binden fazla takipçisi olan instagram hesabında paylaştığı tasarımlarıyla da geniş bir çevre tarafından takip ediliyor.

İşte Facon’un koleksiyonundan bazı tasarımlar:

 



 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Esra Avcı 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU