Jürgen Klopp: Antrenörlüğe başladığımda ‘Önümde 25 yıl var’ demiştim, Liverpool'la sözleşmem bittiğinde 23 buçuk yılı doldurmuş olacağım

Jürgen Klopp, henüz emekliliği düşünmediğini ancak bunun bir gün gerçekleşeceğini belirterek, "Sizi seviyorum ama futbolla ilgili konularla beni aramayın’ diyebilirim. Planım bu" dedi

Jürgen Klopp / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig’de Liverpool’un 30 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Alman teknik adam Jürgen Klopp, uzun vadeli bir kariyer planı yapmadığını söyledi.

Mirror’a konuşan Klopp, Liverpool'ile sözleşmesinin 2024'te sona ereceğini belirterek, önceliğinin bu süreyi tamamlamak olduğunu söyledi. 

Teknik direktörlüğü beklenenden daha önce bırakabileceğini ima eden Klopp, şöyle konuştu:

33 yaşında antrenörlüğe başladım. O gün kendime ‘Önümde 25 yıl var’ demiştim.  Mainz’de 7 buçuk yıl, Borussia Dortmund’da 7 yıl çalıştım. Liverpool ile sözleşmem bittiğinde 23 buçuk yılı doldurmuş olacağım.

Henüz emekliliği düşünmediğini ancak bunun bir gün gerçekleşeceğini kaydeden deneyimli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

Umarım vakti geldiğinde ‘Harika, bu işi severek yaptım ama artık başkalarını izlemek istiyorum. Görüşürüz. Hepinize bol şans diliyorum. Sizi seviyorum ama futbolla ilgili konularla beni aramayın’ diyebilirim. Planım bu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2001-2008 arası Mainz, 2008-2015 yılları arasında da Borussia Dortmund'u çalıştıran Jürgen Klopp, 8 Ekim 2015'te Liverpool'un başına geçti.

Klopp yönetiminde hızlı bir çıkış yaşayan Kırmızılar, geçen sezon UEFA Şampiyonlar ligi bu sezon da ligin bitmesine 7 hafta kala Premier Lig şampiyonluğu yaşadı.

Jürgen Klopp'un Liverpool ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona eriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU