Siyasilerden Albayrak ailesine edilen hakarete karşı ortak tavır

Albayrak çiftinin yeni doğan çocuklarına yönelik sosyal medyada kullanılan ifadeler, siyasi isimlerin tepkisini çekti. Birçok isim sosyal medyadan kınama mesajı paylaştı

Fotoğraf: Twitter

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Esra Albayrak çiftinin yeni doğan çocuklarına yönelik sosyal medyada kullanılan ifadelere birçok siyasiden tepki geldi.

Aralarında bakan, milletvekili ve siyasi parti lideri de olan isimler, kullanılan ifadelere yönelik kınama açıklamaları yaptılar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hakaretleri sarf edenlerin “Umut duyulabilir yönü kalmamış kişiler” olduğunu ifade ederken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “İnsanlıktan nasipsiz bu şahıslar hesabını hukuka verecektir” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Yapılan ahlaksız paylaşımı kınıyorum" mesajı paylaşırken, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

MHP'li Cemal Enginyurt ise, "Şerefsizce yazanların hepsi beyinsizdir" ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Kadın onuru ve aile kutsalımızdır, dokunulamaz" derken, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Kadınlar, canınız istediği zaman hakaret edebileceğiniz, onurlarıyla oynayabileceğiniz varlıklar değildir" hatırlatmasında bulundu.

Twitter’dan Albayrak çifti ve çocuklarına yönelik hakaretlerle ilgili kınama mesajı paylaşan bazı isimler şöyle:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Esra ve Berat Albayrak çiftini, yeni doğan evlatları sebebiyle kutluyorum. Her doğan çocuk, daha iyi bir dünya için bir umut, yeni bir başlangıçtır. Hamza Salih’le anne babası için kullanılan ifadeler, umut duyulabilir yönü kalmamış kişilere ait olsa gerek. Allah ıslah etsin.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Körpecik yavruya, annesine, babasına çirkin iftiralarla saldırma düşkünlüğüne sapmış, ruhunu nefrete boğdurmuş; ağzı bozuk, fikri çürük, aynı havayı solumaktan hicap duyduğumuz güruhu kınamak bile zûl geliyor. İnsanlıktan nasipsiz bu şahıslar hesabını hukuka verecektir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı

Esra-Berat Albayrak çiftini yeni doğan bebekleri dolayısıyla kutluyorum. Yapılan ahlaksız paylaşımı kınıyorum.

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş

Eril dilin ve seviyesiz zihniyetin kadınlara yönelik yaklaşımı kabul edilemezdir. Dün Başak Demirtaş, bugün Esra Albayrak.. Ama her zaman kadınlar hakaretin öznesi. Bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt

Berat Albayrak ve eşinin Hamza Salih evladı oldu,Allah analı babalı büyütsün. Ağzından lağım akanlar! Kanı bozuklar! Sapık ruhlular! Kindar hainler! Sifon çekilecek pislikler! Berat Albayrak'ı hedef alarak, güya düşünce(!)belirtmişler. Şerefsizce yazanların hepsi beyinsizdir. Yazık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Siyasete eşlerin, çocukların, torunların özne yapılması ayıptır, ahlaksızlıktır. Böyle siyaset olmaz, böyle insanlık olmaz. Esra Hanım'ı yeniden anne olmasından ötürü tebrik ediyorum. Allah kendisine, vatanına milletine hayırlı bir evlat yetiştirmeyi nasip etsin.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu

Sayın Esra Albayrak’a ve yeni doğan bebeğine yönelik sosyal medyada paylaşılan çirkin ifadeleri şiddetle kınıyorum.

Her zaman söylediğimiz gibi kadın onuru ve aile kutsalımızdır, dokunulamaz.

Esra Hanım'ı tebrik eder, bebeğe hayırlı ömür dilerim.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu

Bugün ülke olarak yine birileri adına utandık! Esra Albayrak Hanımefendi'ye yapılan ahlaksızlık kabul edilemez; kime kimden gelirse gelsin, her türlü ahlaksızlığın karşısındayız.

Esra ve Berat Albayrak çiftinin yeni doğan evlatlarına sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

Esra Albayrak'a yeni doğmuş evladı üzerinden çirkin ifadelerde bulunanlar, hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür.

Daha önce de Başak Demirtaş'a benzeri yapılmıştı.

Kadınlar, canınız istediği zaman hakaret edebileceğiniz, onurlarıyla oynayabileceğiniz varlıklar değildir.

Albayrak ailesi için gelen diğer mesajlar şöyle:

İbrahim Kalın: Esra Albayrak hanımefendiye yönelik paylaşımda bulunan kişinin “bel hum adall” olduğu aşikardır ve bu alçaklığı, kamu vicdanında ve hukuk önünde cezasız kalmayacaktır. Bu sefil ve karanlık zihniyeti lanetliyorum.

Dr. Betül Sayan Kaya: İnsanlığınız, haysiyetiniz, insafınız nerede? Yeni doğmuş bir bebek ve lohusa annesine böyle aşağılıkça saldırmak nasıl bir ahlaksızlıktır? Milletimizi, Esra Albayrak Hanımefendi'ye yapılan ahlaksızlığa karşı sesini yükseltmeye davet ediyorum.

Mevlüt Çavuşoğlu: Yeni doğmuş masum yavruya, anne ve babasına uzanan galiz dillerin, vicdansız saldırıların bu toplumda yeri yoktur, olamaz! Bunu ancak insanlıktan nasibini alamayanlar yapar.

Fahrettin Altun: İkiyüzlülüğü ve ahlaksızlığı zihniyetlerinin bir parçası haline getirenlere karşı biz hakikatin ve ahlakın tarafı olmayı sürdüreceğiz. Kimse hakarete uğramasın, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye daha çok mücadele edeceğiz.

Faik Öztrak: Esra ve Berat Albayrak çiftini yeni dünyaya gelen bebekleri için kutluyoruz. Allah evlatlarını analı, babalı büyütsün. Bu ülkenin örf ve adetlerinde yeni doğan bebekler için anne ve babalar sadece tebrik edilir. Kötü söz asla söylenmez.

Mansur Yavaş: Kadınlara yönelik her türlü saldırının karşısında olacağımızı daha önce de belirtmiştik. Sayın Esra Erdoğan Albayrak’a yönelik ahlak dışı söylemleri ve çirkin ithamları kınıyorum. Allah evlatlarını güle güle büyütmeyi nasip etsin.

Muharrem İnce: Sosyal medyada Esra Albayrak’a yönelik yapılan paylaşım ahlaksızlıktır. Bu tür paylaşımlar ister Başak Demirtaş’a yapılsın, ister Esra Albayrak’a yapılsın, kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmalıyız, kınamalıyız, yapanı da cezalandırmalıyız.

Aykut Erdoğdu: Esra - Berat Albayrak çiftini yeni doğan bebekleri dolayısıyla tebrik ediyorum... Bir bebeğin dünyaya gelişi gibi duru bir olayın çirkinleştirilmeye çalışılmasını çürümüşlük olarak görüyorum...

Başak Demirtaş: Esra Albayrak'a yönelik çirkin ifadeler sarf edilmesini kınıyorum. Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Esra Hanım'ın yeni çocuğunun doğumunu da tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Demokrasinin ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın.

Canan Kaftancıoğlu: Günün ve gündemin yoğunluğundan şuan haberdar oldum. Esra Albayrak’ın kendisine ve yeni doğmuş evladına sağlık ve mutluluk dilerken kendisine yapılan aşağılık saldırı karşısında dayanışma duygularımı iletiyorum. Kadına karşı yapılan saldırılarda tüm kadınları yan yana bulacaksınız!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU