İngiliz hapishanesine ölü sıçanların karnında uyuşturucu ve cep telefonu sokuldu

Olay, cezaevi yetkililerinin devriye sırasında buldukları sıçanların karınlarındaki dikiş izlerini fark edince ortaya çıktı

Ölü sıçanların içine yerleştirilen uyuşturucuların daha sonra hapishanede satıldığı tespit edildi  / Fotoğraf: İngiltere Adalet Bakanlığı

İngiltere’deki mahkumların hapishanelere uyuşturucu ve cep telefonu gibi yasak maddeleri sokabilmek için ölü sıçanları kullandığı ifade edildi.

İngiltere’nin Dorset bölgesinde yer alan HMP Guys Marsh hapishanesi yetkililerine göre mahkumlar, uyuşturucu, cep telefonu, şarj aletleri, sim kartları, tütün ve sigara kağıtlarını gizlice içeri sokmak için ölü sıçanları kullandı.

İngiltere Adalet Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yetkililerin devriye sırasında buldukları sıçanların karınlarında dikiş izleri fark ettiğini belirtti. Sıçanların hapishane parmaklıklarının üzerinden içeri fırlatıldığını tespit eden yetkililer, hapishanenin içinden bir kişinin ise hayvanları toplamak için beklediğini ifade etti. Açıklamada sıçanların içindeki bu maddelerin daha sonra hapishanede satıldığı ve kaos ve şiddet olaylarına neden olduğu belirtildi.

İlgili kişileri bulmak ve kovuşturmak için polisle birlikte çalışan cezaevi yetkililerine göre, ilk kez karşılaştıkları bu olay “hapishanelere uyuşturucu sokmak için kaçakçıların ne kadar ileri gidebileceğini” gösteriyor. Uyuşturucu ve benzeri maddelerin bazen tenis topları ya da başka objeler içinde gizlenerek hapishane duvarlarının üzerinden içeriye atıldığı biliniyor. Kaçakçılar, duvarı aşmak için zaman zaman drone ve güvercinler de kullanıyor.

İngiliz hükümeti uyuşturucu madde kullanımındaki artışın, hapishanelerdeki uyuşturucu borcu, saldırılar ve çete suçlarıyla bağlantılı şiddet olaylarının ana sebebi olduğunu açıklamıştı. Ancak yardım dernekleri uyuşturucu talebinin, hapishanelerdeki kötü koşullar ve aktivite eksikliğinden kaynaklandığını vurguluyor.

Öte yandan geçen hafta yayımlanan bir rapora göre, ülkenin Northamptonshire bölgesindeki HMP Onley hapishanesinde tutuklu bulunan her 6 mahkumdan biri hapse girdiğinden beri uyuşturucu kullanmaya başladı.

İngiliz hükümeti ülke genelindeki hapishanelerin koşullarını iyileştirmek için 16 milyon sterlin (119 milyon TL) kaynak ayırdığını açıklamıştı. Hükümet, tarama cihazları, geliştirilmiş arama teknolojileri, cep telefonu engelleme teknolojisi ve suç çetelerini hedef alan bir suç birimi gibi yeni güvenlik önlemleri için de 7 milyon sterlinlik (52 milyon TL) bütçe ayırdı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU