New York Maratonu koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi

Bu yıl 50. kez düzenlenmesi planlanan New York Maratonu'nun, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildiği bildirildi

ABD'de daha önce Boston, Pittsburg ve Buffalo maratonları iptal edilmişti / Fotoğraf: AA

Bu yıl 50. kez düzenlenmesi planlanan New York Maratonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alındı.

Maratonun organizatörleri iptale gerekçe olarak atletlerin, seyircilerin, gönüllü koşucular ve personellerin sağlık ve güvenlikle ilgili endişelerini gösterdi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, iptal kararının herkes için olumlu olduğunu belirterek, "Maraton, şehrimizde ikonik ve sevilen bir organizasyon olsa da organizatörleri, izleyicilerin ve koşucuların sağlığını ve güvenliğini ilk sıraya koydukları için alkışlıyorum. 2021'in Kasım ayında maratona 50. kez ev sahipliği yapmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Koşuya katılmak için ödeme yapanların paralarını geri alabileceği ya da 2021,2022 veya 2023 maratonu için garantili katılım sağlanacağı bildirildi.

New York, Boston, Pittsburg ve Buffalo'nun ardından maratonu Kovid--19 nedeniyle iptal eden dördüncü şehir oldu.

Geçen yıl 49'uncu kez düzenlenen NYC Maratonu'na ABD'nin 50 eyaletinden koşucular da dahil 125 ülke ve 50 binden fazla yarışmacı katılmıştı.

49'uncu New York Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı Geoffrey Kamworor, kadınlarda Kenyalı Joyciline Jepkosgei kazanmıştı.

Yarışmada birinci olan kadın ve erkek sporculara 100 bin, ikincilere 60 bin ve üçüncülere de 40 bin dolar para ödülü dağıtılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU