Ankara’da Hürkuş düştü, pilotlar uçaktan atlayarak kurtuldu

Uçaktan atlayarak kurtulan pilotların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Beypazarı’ üzerinde eğitim uçuşu yapan uçağın düştüğünü duyurdu.

TUSAŞ’ın açıklamasına göre iki pilot, uçağın içinden atlayarak kurtuldu. Pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

TUSAŞ’ın bilgilendirmesi şöyle:

Bugün saat 12.30 sıralarında test uçuşu yapan Hürkuş uçağımız Ankara Beypazarı bölgesinde kaza geçirmiştir. Uçakta bulunan 2 pilotumuzun sağlık durumları iyi olup, kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili incelemeler devam etmekte olup, kaza nedeni yapılacak araştırma sonucunda belli olacak.

 

Beypazarı Kaymakamı Temel Ayca ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da bölgeye gitti.

Kaymakam Temel Ayca, pilotların sağlık durumunun iyi olduğunu, helikopter ambulansla hastaneye sevk edildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Kaplan da eğitim uçağının Kırbaşı Mahallesi yakınlarındaki araziye düştüğünü ve pilotların sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Pilotlarımıza geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle kazalar yaşanmaz" dedi.

Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden, "Havacılıkta kazalar hep olur. Bugüne kadar kaza geçirmemiş tek bir hava aracı markası, modeli yoktur. Yılmadan çalışmaya, denemeye devam. Ülkemizin havacılığını geliştirmek için çalışan pilot ve teknik personelimizin ayağına taş değmesin. Semalarımızda Hür ve Özgür..." paylaşımını yaptı.

 

Uçağın düşüşü bir cep telefonunun kamerasına takıldı. .

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU