Demirtaş'tan "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü"ne destek çağrısı

Selahattin Demirtaş, "Unutmayalım ki, HDP tüm Türkiye için yollarda olacak. Kışkırtma ve gerilim derdinde olan hiçbir provokatöre asla prim vermeyin" dedi

Fotoğraf: twitter/hdpdemirtas

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutulan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü"ne destek çağısında bulundu.

HDP’nin bu etkinliğinin 82 milyona el ele verme çağrısı olduğunu ifade eden Demirtaş, "HDP’li olmasanız bile, barış ve kardeşlik için yollara çıkan arkadaşlarımdan desteğinizi ve dualarınızı eksik etmeyin lütfen" dedi.

Demirtaş'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımlar şöyle:

"Herkese merhabalar. HDP, Edirne ile Hakkari’yi demokrasiye ve barışa olan inanç etrafında Ankara’da buluşturmak için yola çıkıyor.

Zorlu ve sıkıntılı bir süreçteyiz. Ancak tüm zorlukları, 82 milyon el ele vererek aşabileceğimizi de biliyorum. İşte HDP’nin bu etkinliği, 82 milyon olarak el ele verme çağrısıdır. Bu açıdan, hiç kimse bu etkinliği kutuplaştırma ve gerginlik malzemesi yapmamalıdır.

Bu etkinlik başlarken, benim de herkesten özel bir ricam var: HDP’li olmasanız bile, barış ve kardeşlik için yollara çıkan arkadaşlarımdan desteğinizi ve dualarınızı eksik etmeyin lütfen.

Unutmayalım ki, HDP tüm Türkiye için yollarda olacak. Kışkırtma ve gerilim derdinde olan hiçbir provokatöre asla prim vermeyin. İnanıyorum ki, bu etkinlik huzur içerisinde başlayıp huzur içerisinde sona erecek.

Tüm arkadaşlarımın yolu açık olsun.

Türkiye’nin önü açık olsun.

Barışın yolu açık olsun.

Edirne’den Hakkari’ye, tüm kardeşlerime yürek dolusu selam olsun."

 

Demokrasi İçin Birlik (DİB), HDP'nin milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından başlatmaya karar verdiği "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" için muhalefete çağrı yaparak, "Anayasanın güvencesi altındaki temel hak ve özgürlükleri çiğnemeyi yönetim biçimi haline getiren iktidarın anti demokratik uygulamalarına ilkesel bir tutumla karşı çıkmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

HDP'nin Edirne ve Hakkari'de başlatıp Ankara'da bitireceği yürüyüş 15 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU