LA Galaxy, George Floyd protestolarında eşi ırkçı paylaşımda bulunan Katai'nin sözleşmesini feshetti

LA Galaxy, eşi ırkçı paylaşımda bulunan futbolcusu Aleksandar Katai'nin sözleşmesini sonlandırdığını açıkladı

Tea - Aleksandar Katai / Fotoğraf: Instagram

Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) takımlarından Los Angeles Galaxy, Sırp futbolcusu Aleksandar Katai'nin sözleşmesini eşinin sosyal medya hesabından yaptığı ırkçı ve şiddet yanlısı paylaşımlar dolayısıyla anlaşmalı olarak feshettiğini duyurdu.

LA Galaxy Kulübü'nden yapılan açıklamada, 29 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinin karşılıklı anlaşarak feshedildiği bildirildi.

 

 

Aleksandar'ın eşi Tea Katai, ABD'de bir polis memuru tarafından öldürülen George Floyd için düzenlenen gösteriler sırasında polisin göstericilerin arasına arabayla daldığı görüntünün üzerine Sırpça "hepsini öldürün" anlamına gelen sözleri yazarak sosyal medya hesabından paylaşmıştı. 

 

 

Tea Katai ayrıca, siyahi George Floyd'un öldürülmesine tepki olarak sosyal medyada paylaşılan "BlackLivesMatter" etiketiyle, Nike mağazasının yağmalanma görüntülerini paylaşıp "BlackNikesMatter" yazarak alay etmişti.

 

 

Bu sezon bir diğer MLS ekibi Chicago Fire'dan LA Galaxy'ye transfer olan Aleksandar Katai, yeni takımıyla 2 kez sahaya çıkarken, gol veya asist üretemedi.

George Floyd'un ABD'de elleri kelepçeli olarak yere yatırıldığı sırada ensesine diziyle bastıran bir polis tarafından öldürülmesinin ardından ulusal ve uluslararası alanda birçok protesto gösterisi düzenlendi.

Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor kulüplerinin yanı sıra teknik direktör Fatih Terim, Premier Lig ekiplerinden Liverpool Kulübü ve futbolcuları Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, James Milner, Gini Wijnaldum ve Jordan Henderson, Chelsea, West Bromwich Albion, Bundesliga ekipleri Bayern Münih, Schalke 04 ve Borussia M'gladbach kulüpleri yer almıştı.

 

 

Ayrıca, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods, Gregg Popovich, Michael Jordan, LeBron James, Earvin Magic Johnson, Golden State Warriors'ın başantrenörü Steve Kerr, Bradley Beal, Stephen Jackson, F1 pilotu Lewis Hamilton, eski Amerikan futbolcusu Colin Kaepernick, kadın tenisçiler Coco Gauff, Serena Williams, ünlü boksör Floyd Mayweather, Borussia Dortmundlu oyuncular Jadon Sancho ile Achraf Hakimi, M'gladbachlı Marcus Thuram, ABD'li kadın futbolcu Alex Morgan, Manchester United'ın Fransız futbolcusu Paul Pogba, tenisin üç büyük sporcusu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ve dünyaca ünlü birçok sporcu sosyal medya hesaplarından ve yaptıkları eylemlerle yaşanan olaya tepki göstermişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU