Fenerbahçe Kulübü: Yazıklar olsun Nihat Özdemir

Fenerbahçe Kulübü, Nihat Özdemir'in bir Instagram canlı yayınında yaptığı açıklamalar nedeniyle sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden sert bir açıklama yayınladı

Fotoğraf: AA

Süper Lig ekibi Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir için "Yazıklar olsun" dedi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Tarih: 5 Haziran, Saat 17.00. TFF Başkanı Nihat Özdemir, dün akşam saatlerinde tarihe 'rezalet' olarak not edilen beyanatlarından sonra bu saate dek halen bir açıklama yapmamıştır.

 

 

Açıklamada ayrıca, başkan Ali Koç'un FBTV’den bilgilendirme yapacağı duyuruldu.

Nihat Özdemir ne demişti?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomist dergisinin Instagram hesabında katıldığı canlı yayında, "Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz" sorusunu ise şöyle yanıtlamıştı:

Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya, İngiltere ve Fransa'da. Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. O sezon 2010-2011 sezonudur. 9 sene geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına şu ana kadar rastlamadık. Etik ve disiplin kurulumuz şikayetleri inceliyor. Tespit ettiğimiz zaman üstüne gideceğiz.

 

İlk tepki Şekip Mosturoğlu'ndan geldi

Nihat Özdemir'in açıklamalarına ilk tepkiyi, dönemin Fenerbahçe yöneticisi Mehmet Şekip Mosturoğlu gösterdi.

Mosturoğlu, Twitter hesabından dönemin bir diğer yöneticisi İlhan Ekşioğlu ile ortak imzası bulunan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yoldaşlık iki kalp ve aklın bir olmasıdır. Özgürlüğümüzden vazgeçtiğimiz bu yolda 'Ölmek var, dönmek yok' şiarıyla yürüdüğümüzü hatırlatmak isteriz. Yer ile gök bir araya gelse hakikat değişmez, hiç kimse ve hiçbir şey, uğruna mücadele ettiğimiz hakikatleri değiştirmez.

 

 

Ne olmuştu?

Fenerbahçe ile Trabzonspor, 2010-11 sezonunda Süper Lig'in 34. haftasına 79'ar puanla girdi. 22 Mayıs 2011'de oynanan son maçlarda her iki takımda rakiplerini yenerek, 34. hafta sonunda 82'şer puanla ligi tamamladı. 

O dönem uygulamada olan ikili averaja göre, rakibine üstünlük kuran sarı-lacivertliler şampiyonluğa ulaştı. Tarihler 3 Temmuz 2011'i gösterdiğinde dönemin Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı "Futbolda Şike Operasyonu" kapsamında dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da dahil birçok isim, şike iddiasıyla gözaltına alınıp ardından tutuklandı.

Aradan geçen sürede yapılan operasyonun yargı ve emniyet içine sızan FETÖ mensupları tarafından kurgulandığı iddiasıyla dava açıldı ve bu operasyonda yer alan hakim, savcı, avukat ve emniyet müdürleri "Şike Kumpas" davasıyla yargılanmaya başladı. 

Söz konusu dönemde Nihat Özdemir, Fenerbahçe Kulübü'nün başkan yardımcılığını yapıyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU