AB Türkiye’deki Suriyeliler için 1,5 milyar euro daha aktaracak

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini kaynağın 3 yıl içinde aktarılacağını söyledi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini / Fotoğraf: AA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini "Türkiye'deki Suriyeliler için ikinci 3 milyar euronun 1,5 milyarını aktaracağımızı teyit etmek isterim" dedi.

Mogherini açıklamayı AB ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen Brüksel’deki "Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konferansında yaptı.

Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşleri için güvenli yollar oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Mogherini, yıllardır Suriyelilere ev sahipliği yapan Türk, Lübnan ve Ürdün hükümetlerine ve halklarına teşekkür etti.

"Türkiye'ye 1,5 milyar euro aktarılacak"

Mogherini "AB, 2019'da Suriye'deki kriz için 560 milyon euro taahhüt ediyor. Aynı miktarı 2020 ve 2021'de de aktarmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mülteci krizi anlaşmasına bağlı olarak taahhüt edilen yardım miktarının verilmediğini söylüyor.

Erdoğan 24 Şubat’ta yaptığı açıklamada AB’nin taahhüt ettiği 6 milyar eurodan şimdiye kadar 1 milyar 750 milyon doların Türkiye’ye verildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bugüne kadar Suriyeliler için yaptığı harcamanınsa 37,5 milyar dolar olduğunu söyledi.

Erdoğan AB’nin yardımının gelecekteki projelere yönelik olduğunu ancak Türkiye’nin daha önce yaptığı projelerin bedeli olarak da kullanılması gerektiği yönünde eleştiri yapmıştı. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU