Mustafa Cengiz taburcu oldu: Dualarla bana destek olanlara teşekkür ediyorum

Bir süredir hastanede tedavi gören Galatasaray Başkanı Cengiz, taburcu edildi. Cengiz, "Sadece sesim iyi değil. O da 3-4 gün sonra düzelir. Gördüğünüz gibi iyiyim" dedi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, geçirdiği bir dizi ameliyat sonrası tedavisinin tamamlamasının ardından Amerikan Hastanesi'nden taburcu edildi.

Cengiz, taburcu olduktan sonra iyiyim olduğunu belirterek, "Sadece sesim iyi değil. O da 3-4 gün sonra düzelir" dedi

"Gördüğünüz gibi iyiyim" diyen Cengiz, "Sabahtan yatsı namazına kadar dualarla bana destek olan taraftarımıza ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın. Mücadele bir varlıktır. Mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Art arda iki müdahale yapıldı"

Cengiz'in doktoru Dursun Buğra, sarı-kırmızılı kulübün başkanının zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Art arda iki müdahale yapıldı. Bugün sağlıklı şekilde evine uğurladık. Bizim için de, camia için de, kendisi için de mutluluk. Hastanede yattığı sürece görevini bırakmadığına şahit olduk. Bundan sonra da Galatasaray'ın başına daha iyi bir şekilde geçecektir. Tıbbi olarak daha fazla bir şey söyleme şansına sahip değiliz. Kendisine sağlık diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

30 Nisan'da hastaneye kaldırılmıştı

Mustafa Cengiz, halsizlik ve kilo kaybı şikayetiyle 30 Nisan'da hastaneye kaldırıldı.

Gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılmasının ardından rahatsızlığının koronavirüs ile alakalı olmadığı tespit edilen Cengiz'e iki ünite kan verildiği bildirildi. 

Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay ziyaret etti

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, başkan yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal ile 2 Mayıs'ta Mustafa Cengiz’i hastanede ziyaret etti. 

Albayrak, ziyaret sırasında çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından "Sevgili başkanımızı ziyaret ettik" notuyla paylaştı.

 

 

Genel sağlık durumu iyi olan Cengiz, 7 Mayıs'ta beyin ameliyatı geçirdi. 

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra bir süre hastanede gözlem altında tutulan Galatasaray Başkanı, 15 Mayıs'ta taburcu edildi.

 

Mustafa Cengiz taburcu 15 Mayıs - İHA.jpg
Mustafa Cengiz, 15 Mayıs'ta taburcu edildiğinde oldukça moralliydi / Fotoğraf: İHA

 

Beyninden 3 adet tümör çıkarılan ve hastaneden yürüyerek çıkarken maskesini açarak basın mensuplarına poz veren Cengiz'in güldüğü ve moralinin yüksek olduğu görüldü.

Sesi kısılan ve konuşmakta zorlanan Mustafa Cengiz, daha sonra açıklama yapacağını belirterek, evinde istirahate çekildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Uğur Türe ise başkan Mustafa Cengiz'in durumunun iyi olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

Geçen hafta zorlu bir ameliyat geçirdik. Beyincikte ve beyin sapında 3 adet tümör vardı. Onları tamamen çıkardık. Kendisi çok iyi durumda ve evine dinlenmeye gidiyor. Bundan sonra bir kemoterapi süreci var. Bu gidişle bunların hepsini en iyi şekilde atlatacağına eminim.

18 Mayıs'ta mide ameliyatı geçirdi

Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz'in 18 Mayıs'ta girdiği mide ameliyatı, başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Sarı-kırmızılı kulüp, taburcu olmasından 3 gün sonra tekrar hastaneye kaldırılan Cengiz'in  genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin devam edeceği bilgisini paylaştı.

Galatasaray Kulübü, Cengiz'in başarılı bir ameliyat geçirdiğini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı: 

Mustafa Cengiz’in, daha önce planlanan ve tedavi sürecinin bir parçası olan mide ameliyatı Prof. Dr. Sayın Dursun Buğra tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

 

 

30 Nisan'da hastaneye kaldırılan ve geçirdiği ameliyatlar ile tedavi sürecini tamamlayan Cengiz, bugün taburcu oldu.

 

Indepedent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU