Barlas: ABD’ye acımak içimden gelmiyor; gösterilere FETÖ de katılıyor

“Bu ülke hem müttefikimiz hem dünya siyasetinde büyük ağırlığı var... Yani bu problemli dönemi dilerim kısa sürede ve çok derin hasar almadan aşarlar”

Fotoğraf: YouTube / NTV

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, siyahi George Floyd’un öldürülmesinin ardından ABD’de başlayan gösteriler hakkında yazdı. FETÖ’nün de gösterilere katıldığı görüşünü dile getiren Barlas, “ABD’ye acımak içimden gelmiyor” dedi.

ABD’nin istikrarsızlığa düşmesinin dünya siyasetinde sevinilecek bir durum olmadığını belirten Barlas, şunları yazdı:

Onlara bir ders olur ümidimin sebebi, Türkiye'deki her sokak eylemini ve her çeşit terör örgütlerini Amerika Birleşik Devletleri'nin desteklemesidir. Örneğin PKK/PYD'ye Amerika'nın verdiği desteği Mısır'daki sağır sultan bile duydu. TIR'lar ve uçaklar dolusu silah bu örgüte hibe edilirken, bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılacağı adeta düşünülmedi. Amerika'daki sokak eylemlerini hazırlayan örgütün Öcalan'ı kutsaması acaba ne anlama gelir ki?

PKK/PYD'ye verilen desteğin sonuçları Amerika'yı yöneten beyinlerin sahipleri tarafından belki de hiç düşünülmezken, Türkiye'yi hedef alan bir başka terör örgütüne de adeta kucak açıldı. FETÖ diye bilinen terör örgütüne sığınma hakkı verildiği yetmezmiş gibi, bu örgütün planladığı 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsüne de Amerika'nın katkı verdiği söylentisi ayyuka çıktı.

“Bu arada ajan-papaz Bronson'un iadesi tartışmaları sürerken Trump'ın Türk ekonomisine dönük tehditleri ve dolar fiyatının yükselmesi de herhalde unutulacak bir olay değildir” hatırlatması yapan Barlas, yazısını şöyle sonlandırdı:

Evet... Bütün bunlar hatırlanınca, Amerika'ya acımak içimden gelmiyor. Bu arada sokak eylemlerine FETÖ'nün adamlarının da katılmalarını gülerek izliyorum. Ancak başta da söylediğim gibi, bu ülke hem müttefikimiz hem dünya siyasetinde büyük ağırlığı var... Yani bu problemli dönemi dilerim kısa sürede ve çok derin hasar almadan aşarlar.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU