ABD'de çevik polis yaşlı bir adamı tartaklarken kameralara yakalandı

Protestocular orantısız güce son vermesini talep ederken polisin silahsız adama zarar verdiği görünüyor

ABD'nin Utah eyaletine bağlı Salt Lake Şehri'ndeki polis memurları, polisin orantısız güç kullanımına ve George Floyd'un öldürülmesine karşı ülke çapındaki protesto gösterilerine katılan göstericileri dağıtırken baston kullanan yaşlı bir adamı yere itti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel bir basın kuruluşunun kamerası, Salt Lake Şehri polis departmanının kurtarma biriminden iki memurun silahsız adama yaklaştığı anları yakaladı.

Her ikisi de çevik kuvvet kıyafetleri içindeki iki memurdan biri adamı itti, ardından ikinci memur adamı yere düşene kadar sürekli itip kakmaya başladı.

Daha sonra başka iki polis memuru, ayağa kalkamaz halde yerde yatan adamın kalkmasına yardım etmek için yanına geldi. O an adamın gösterilere katılıp katılmadığı belli değildi.

Salt Lake Şehri'nde yayın yapan ABC 4 News gazetesinin muhabiri “Ne yazık ki adamın ayakları yerden kesildi” dedi.

Minneapolis'li bir polis memurunun nefes alabilmek için yalvaran Floyd'un boynuna diziyle dakikalarca bastırdığı cep telefonu görüntülerinin viral olması ve Floyd'un daha sonra ölmesiyle, en az 30 ABD şehrinde hafta sonu gösteriler patlak verdi.

Göstericiler silahsız siyahilere karşı tüm ülkede polisin ölümcül güç kullanımına karşı gösteri yaptıklarını söylerken, protestoların çoğu şiddetli ayaklanmalara dönüştü.

Salt Lake Şehri'nde, ABD Ulusal Muhafızları olay yerine yerleştirilirken, ayaklanmalar şehir merkezinde önemli yıkıma neden oldu.

Elinde yay ve ok bulunan bir adamın, göstericiler tarafından alt edilip ve aracı ateşe verilmeden önce protestoculara silahla saldırmaya çalıştığı bildirildi.

Salt Lake Şehri'nde ayaklanmaları bastırmak için pazartesiye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Salt Lake Şehri Emniyet Müdürü Mike Brown cumartesi gecesi şöyle konuştu: "Şimdi eve dönme zamanı. Bu yardımcı olmuyor. Lütfen, ebeveynler, çocuklarınızı arayın ve onları eve götürün. Artık bundan iyi bir şeyler çıkmaz."

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU