Twitter’dan Trump’a yanıt gecikmedi: Gerici ve politize olmuş bir yaklaşım

ABD Başkanı Donald Trump ile Twitter arasında yaşanan polemik, Trump'ın sosyal medya şirketleriyle ilgili imzaladığı son kararnameyle birlikte yeni bir evreye ulaştı

Twitter’dan Trump’a yanıt / Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'i 'kapatma' tehdidinde bulunmasının ardından Twitter CEO'su Jack Dorsey "Yanlış veya tartışmalı bilgileri aydınlatmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Jack Dorsey sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Sonuçta bir şirket olarak eylemlerimizden sorumlu olan biri varsa, o da benim. Lütfen çalışanlarımızı bunun dışında bırakın. Dünya genelinde seçimlerle ilgili yanlış veya tartışmalı bilgileri aydınlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Dorsey ayrıca ekledikleri "bilgiyi doğrula" etiketinin Twitter'i "doğruluk otoritesi" yapmadığını vurgulayarak, asıl amaçlarının çelişkili ifadelerdeki eksik noktaları tamamlamak ve insanların doğru bilgilere ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter yönetimi tarafından verilen yanıtta ise, Trump'ın bu adımının 'gerici ve politize olmuş' bir yaklaşıma sahip olduğu vurgulandı. 

“Tek taraflı girişimler özgürlüklerin geleceğini tehdit ediyor”

“İfade özgürlüğünün ihlal edildiği” belirtilen Twitter açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu kararname, yasalara gerici ve politize edilmiş bir yaklaşımdır. 'Bölüm 230'* Amerikan inovasyonunu ve ifade özgürlüğünü korur ve demokratik değerler tarafından desteklenir. Bu yasayı tek taraflı olarak aşındırmaya yönelik girişimler, çevrimiçi konuşma ve İnternet özgürlüklerinin geleceğini tehdit ediyor"

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Trump'ın perşembe günü sosyal medya konusunda bir kararname imzalayacağını belirtti ancak kararnamenin içeriğine ilişkin bir bilgi vermedi.

Taraflar arasında tartışma nasıl başladı?

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımlarının altına eklediği 'bilgiyi doğrulama' etiketini, salı günü Trump'ın California eyaletindeki 'uzaktan oylama' konusunda attığı tweetlere de uyguladı.

Söz konusu uyarının gündem olmasının ardından Trump olay hakkında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ile suçladı.

Trump, çarşamba sabahı yaptığı Twitter paylaşımında ise, "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız" tehdidinde bulundu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU