Abu Dabi'den Irak Kürdistan Bölgesi'ne koronavirüs yardımı

Birleşik Arap Emirlikleri, koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında Irak Kürdistan Bölgesi’ne tıbbi yardım yaptı

Birleşik Arap Emirlikleri’nden IKB’ye tıbbi yardım / Fotoğraf: Twitter

Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gönderilen tıbbi malzemeleri taşıyan kargo uçakları dün Erbil Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.

BAE’den gelen heyeti karşılayan Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Sağlık Bakanı Saman Berzenci, “BAE hükümeti tarafından koronavirüs salgınına karşı mücadele için gönderilen tıbbi ve insani yardım malzemelerini almaya geldik. BAE hükümetine, Dışişeri Baklanlığı, Erbil Başkonsolosluğu ve BAE Kızılayına yardımlarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın salgın nedeniyle bir krizle karşı karşıya kaldığını berlirten Berzenci, bu nedenle tüm ülkelerde tıbbi malzeme ihtiyacı doğduğunu hatırlattı.

Yardım maske, eldiven ve steril malzemelerden oluyor

Berzenci, "BAE tarafından sağlanan yardım, salgına hastanelerde ihtiyaç duyulan tek kullanımlık malzemeler olan maske, eldiven ve steril malzemeler içeriyor” diye konuştu.

IKB’nin duruma ilişkin de bilgi veren Bezenci, “Nisan ayına göre vaka sayısındaki artış normalleşme ile bağlantılı. Dolayısıyla risk oranının daha büyük olduğunu belirtebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bakan Berzenci salgının kontrolden çıkmaması için tedbirlere uyulması gerektiğini vurguladı.

IKB’de bugüne kadar 544 kişi koronavirüse yakalandı. Bunlardan 409’u iyileşirken 5 vaka ölümle sonuçlandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU