Çorlu’da polis şiddetine maruz kalan Gültaş: Araba, hastane ve karakolda da dövdüler

"Bana niye vurdunuz siz? Bana niye vurduğunuzu bilmiyorum. Hırsızlık mı yaptım, aramam mı var, terör suçlusu muyum? Taciz ve tecavüz suçlusu muyum?”

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde evlerinin önünde otururken ailesi ile birlikte polis şiddetine maruz kalan Mehmet Gültaş, yaşadıklarını anlattı.

KRT TV’ye konuk olan Gültaş, olay sırasında her gelen polisin kendisine tekme attığını ve jop ile vurduğunu belirtirken “Bana niye vurdunuz siz? Bana niye vurduğunuzu bilmiyorum. Hırsızlık mı yaptım, aramam mı var, terör suçlusu muyum? Taciz ve tecavüz suçlusu muyum?” dedi.

Ailesinden birkaç kişi ile birlikte polis arabasına “karga tulumba bindirildiklerini” söyleyen Gültaş, ters kelepçeli olduklarını belirterek şöyle devam etti:

Arabada da dövdüler. Hastaneye götürdüler darp raporu olmaya. Orada da bir güzel dövdüler. Darp raporundan sonra dövdüler bizi. Odada hem küfür edip hem de vurdular.

Bir polisin kendisine “Ben seni kafayı taktım demedim mi?” dediğini aktaran Gültaş “İki tane polis vardı bu işi kışkırtan. Karakola götürünce de dövdüler” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Çorlu’da Silahtarağa Mahallesi’nde Ramazan Bayramı’nın birinci günü meydana gelen olay sosyal medyada tepki çekmişti.

Olay sırasında çekilen görüntülerde, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evinin bahçesinde ailesiyle oturan Gültaş Ailesi’ne Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor.

Videoda 4 araç ile olay yerine gelen polisler bazı aile fertlerine cop ile müdahalede bulunuyor.

Gözaltına alınan bir kişinin "Niye vuruyorsunuz" diye bağırdığı da duyuluyor.

Valilik: Görevden alındılar

Tekirdağ Valiliği, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada polis memurlarının “linç ile tehdit edildiği” öne sürülmüş “Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır” bilgisi paylaşılmıştı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı da polislerin görevden alınmasının ardından yaptığı bir açıklamada "çoğunlukla içeriği ve arkasındaki hadiseler teyit edilmeden, emniyet teşkilatını yıpratmaya yönelik birtakım video ve görsellerin paylaşıldığını” söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU