Las Vegas kumarhaneleri 4 Haziran’da açılmaya hazırlanıyor

Mekanların kapasitesi yarıya düşürülürken, sosyal mesafe ve katı temizlik kuralları yerine getirilmek zorunda olacak

Yeni tip koronavirüs, kumarhanelerde bazı değişikliklere gidilmesini gerektirdi (AP)

ABD'nin Nevada eyaletinin valisi Steve Sisolak, Las Vegas'taki kumarhaneleri 4 Haziran'da yeniden açmayı istediklerini söyledi.

Eyaletteki turizm sektörünün bel kemiği konumundaki kumarhanelerin hepsine koronavirüs pandemisi nedeniyle 17 Mart'ta kapatma emri verilmişti.

Sisolak, eyalet genelinde önerilen yeniden açılış tarihinin, Kovid-19 vakalarının düşüşe geçtiğini gösteren verilere bağlı olduğunu ifade etti.

Nevada eyaletindeki istihdamın üçte biri turizm sektöründen sağlanıyor. Çalışmayı durdurma kararıysa toplu işten çıkarmalara ve ücretsiz izinlere neden oldu.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın nisan ayı verileri, eyaletin yüzde 28,2'yle en yüksek işsizlik oranına sahip olduğunu gösteriyor. Nevada'yı takip eden Michigan eyaletinde bu yüzde neredeyse 6 puan daha düşük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nevada Oyun Yönetimi Kurulu, salı günü halk sağlığı yetkililerinin tavsiyelerine de yer verilecek, yeniden açılma planlarıyla ilgili bir toplantı düzenleyecek.

Kumarhanelerin doluluk oranını yüzde 50'yle sınırlamaları, sosyal mesafelendirme önlemlerini uygulamaları ve aynı zamanda sıkı temizlik yapmaları, şimdiden onlara bildirildi.

Diğer yandan kumarhanelerin hepsi yeniden açılmak için acele etmeyecek. En büyük işletmelerin sahipleri, talebe bağlı ve kademeli olarak yeniden açılacaklarını ifade ediyor. İlk dönen turistler muhtemelen Kaliforniya gibi komşu eyaletlerden kara yoluyla gelecek ve Las Vegas'ın 2019'daki gibi 42 milyona varan turist sayılarına ulaşması için uzun bir süre geçmesi gerekecek.

Tecrit önlemleri dahilinde kumarhanelerin kapılarını kapatması, nisan ayının sonlarında Las Vegas belediye başkanının CNN'le gerçekleştirdiği bir röportajda işletmeleri yeniden açmak istediğini ve (deneylerdeki kontrol gruplarına atıf yaparak -çn.) şehrin bir "kontrol grubu" olmasını önermesiyle medyanın ilgisini çekmişti.

Vali Sisolak'sa belediye başkanının eyaletin ekonomisini yeniden canlandırma isteğini o zaman paylaşmamıştı.

Nevada eyaleti, toparlanmayı hedefleyen yol haritasının ilk aşamasını iki hafta önce devreye sokarak ekonomisini yeniden canlandırmaya başladı.

Şimdiye kadar 7 bin 531 doğrulanmış Kovid-19 vakasının açıklandığı eyalette, resmi kayıtlara göre koronavirüs nedeniyle 387 ölüm gerçekleşti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU