Khabib Nurmagomedov'un koronavirüse yakalanan babasının durumu kritik

Dövüş sporcusu Khabib Nurmagomedov, babası Abdulmanap Nurmagomedov'un yanı sıra ailesinde 20'den fazla Kovid-19 vakası görüldüğünü söyledi

Khabib Nurmagomedov, 2019'da Abu Dabi'de karşılaştığı Dustin Poirier'i mağlup ederek, şampiyon unvanını korudu / Fotoğraf: Reuters

Dağıstanlı karma dövüş sanatları sporcusu Khabib Nurmagomedov, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan babası ve hocası Abdulmanap Nurmagomedov'un durumunun kritik olduğunu bildirdi.

Instagram hesabından yaptığı paylaşımda açıklamalarda bulunan 31 yaşındaki sporcu, şu ifadeleri kullandı: 

Babam hakkında internette çok şey yazıldı. O şu anda hastanede. Virüs dolayısıyla durumu kritik. Virüs kalbini etkiledi çünkü geçen sene kalbinden bir operasyon geçirmişti, şimdi yeni bir operasyon daha yaptılar. Çok zor durumda. Allah'a onu bize geri getirmesi için dua ediyoruz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Ailesinde 20'den fazla insanın hastalığa yakalandığını aktaran Nurmagomedov, "20'den fazla akrabam yoğun bakım ünitesindeydi. Birçoğu şu an aramızda değil. Birçok eş dostumuzu kaybettik. Herkes için zor zamanlar" değerlendirmesini yaptı.

28 müsabakalık yenilgisiz kariyeriyle, karma dövüş sanatlarında güncel en uzun süre yenilgisiz seriye sahip dövüşçü olan Nurmagomedov, UFC'nin ilk Rus ve ilk Müslüman şampiyonudur.

31 yaşındaki Nurmagomedov, şu an UFC hafif sıklet şampiyonluğu unvanını elinde bulunduruyor. 

Khabib Nurmagomedov ringlere en son 7 Eylül 2019'da Abu Dabi'de çıktı. ABD'li rakibi Dustin Poirier'i 28-0'lık skorla mağlup ederek unvanını kormayı başardı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU