İmamoğlu: Normalleşme çağrılarına temkinli yaklaşmaktayız

İBB Meclisi'nin toplantısında konuşan İmamoğlu, “Birçok kurallar açıklanmadan ve süreçler olgunlaşmadan, normalleşmiş gibi davranmanın doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele nedeniyle bütçede meydana gelen dengesizliği gidermek amacıyla, borçlanma ve sosyal yardımları artırma kararı alma gündemiyle olağanüstü toplandı.

Salgın tedbirleri kapsamında Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlemeler yapıldı.
 

WhatsApp Image 2020-05-11 at 16.50.34.jpeg
Fotoğraf: İBB Basın Birimi


Toplantının yapıldığı salona, meclis üyesi sayısı kadar, yani 312 kişilik oturma düzeni kurulurken, Meclis üyelerinin oturacağı masalar arasında 1,5 metre mesafe bırakıldı.

“Normalleşme çağrılarına temkinli yaklaşmalıyız”

Meclis oturumunda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, salgın süreci nedeniyle dünyadaki birçok konunun tekrar ele alınacağı ve kuralların yeniden yazılacağını ifade etti.

Son günlerde dile getirilmeye başlanan “normalleşme” çağrılarına temkinli yaklaşılması gerektiğini ifade eden İmamoğlu şunları kaydetti:

Bugün sadece, birkaç meslek erbabına dair bir normalleşme süreci çağrısı yapılmış olsa da sanki tümüyle bir normalleşme algısıyla yine insanlarımız yoğun bir şekilde normal hayatına dönme çabası içerisinde. Elbette ki zor günler, zor anlar yaşıyoruz. Bir evde 2 ay, 2,5 ay kalmak kolay bir psikoloji değil en küçük çocuğumuzdan, en yaşlımıza kadar. Ama önce sağlık, önce can sağlığı diyerek, bu manada bir toplum olarak, birçok kurallar açıklanmadan, netleşmeden, süreçleri olgunlaştırmadan, normalleşmiş gibi davranmanın asla ve asla doğru olmadığını düşünüyoruz

Olağanüstü meclis toplantısı öncesinde, 4 grup başkanvekili ile 1 aya yakın bir süredir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden İmamoğlu, “Sıklıkla bir araya gelerek, ortak akılla, nasıl bir çözüme kavuşuruz şeklinde, gündemin oluşmasından, içeriğine varıncaya kadar sıkı bir diyalogla, belki en az 10’a yakın toplantı yaparak, sürecin bu şekilde olgunlaştırılması memnuniyet vericidir” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, istişare ortamına katkı sağlayan 4 partinin grup başkanvekillerine teşekkür etti.

Bakan Koca ve sağlık çalışanlarına teşekkür

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarını teşekkürlerini ileten İmamoğlu, “Gerçekten çok özverili ve gerektiğinde hayatını kaybetme pahasına büyük bir mücadele verilmiştir. Başarılı bir mücadele oluşmuştur. Bu noktada bu mesleki deneyimini, fedakarlığı, bu ruhu taşıyan bütün sağlıkçılarımıza, buradan İstanbul şehri adına minnet duygularımızı, sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU