Havalimanları yeni normal düzene uygun hale getirilecek

DHMİ Genel Müdürü Keskin, Kovid-19’a karşı havalimanlarında alınacak yeni önlemleri duyurdu. Keskin, check-in kuyruklarında, bagaj alanlarında ve oturma bölümlerinde sosyal mesafe kuralının uygulanacağını aktardı

Havalimanı'rda check-in sıraları sosyal mesafeye göre düzenlenecek / Fotoğraf: Twitter - @dhmihkeskin

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla havalimanlarında alınacak yeni önlemleri Twitter hesabından duyurdu.

 

20200511_2_42367135_54778234.jpg
Yeni normal düzende havalimanında oturma alanları da düzenlenecek / Fotoğraf: Twitter - @dhmihkeskin

 

Havacılıkta "yeni normal düzene" geçiş sürecindeki "Covid19FreeAirports" projesi kapsamında uygulanacak önlemleri açıklayan Keskin şunları kaydetti:

Havalimanlarının fiziki şartları sosyal mesafe kuralına göre yeniden düzenlenecek. Serbest kurallı check-in kuyrukları ve oturma alanları sosyal mesafe aralığını gözetecek şekilde düzenlenecek. Yoğunluğu ve teması azaltmak amacıyla bagaj alanlarında da gerekli düzenlemeler yapılarak, bagaj bantları arasında yeterli mesafenin bulunması sağlanacak.

İstanbul Havalimanı'nda incelemeler yaptıklarını da aktaran Keskin, alınacak önlemlere ilişkin bazı görselleri de paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU