Hindistan'da salgın önlemleri nedeniyle alkol bulamayan 3 kişi aseton ve dezenfektan içince hayatını kaybetti

Hindistan'ın Gaziabad kentinde koronavirüs tecridinde alkollü içki bulamayan üç kişi hazırladıkları sahte içkiden içince hayatını kaybetti

Hindistan'da 54 günlük tecrit uygulamasının 17 Mayıs'ta bitmesi bekleniyor. Ülkede 67 binden fazla Kovid-19 vakası görüldü, 2 bin 200'den fazla kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti(AFP) 

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Gaziabad kentinde koronavirüs salgını sırasındaki önlemler nedeniyle alkollü içki bulmakta zorlanan 3 kişi aseton, el dezenfektanı ve diğer kimyasal malzemelerle yaptıkları karışımı içti.

Uttar Pradeş Maliye Bakanı Sureş Khanna, ANI televizyonuna yaptığı açıklamada hazırladıkları karışımı içen üç erkeğin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


The Times Of India'nın haberine göre ölenlerin cenaze törenlerinin ardından polisin olaydan haberi oldu.

Yapılan aramada aseton, el dezenfektanı ve içki yapmada kullanılan diğer kimyasal madddeleri barındıran şişeler bulundu.

Gazeteye konuşan polis yetkilisi "İnceleme sırasında yakınları, hayatını kaybeden üç kişinin bazı kimyasal maddeleri karıştırıp içkiye alternatif olarak bu karışımı gece içtiklerini söyledi" dedi.

Ölen 3 kişinin geçen pazar (3 Mayıs) karışımı içtikleri ve rahatsızlanmalarının ardından hastaneye kaldırıldığı da belirtildi.

Ülkede koronavirüs salgını sonrası ilan edilen ülke genelindeki tecrit uygulaması üçüncü safhasında.

Uygulama iki kez uzatılmış, 25 Mart ve 3 Mayıs arası temini zorunlu ürünler dışındaki malların satışı yasaklanmıştı. İçki ve tütün de satışı yasaklanan ürünler arasındaydı.

4 Mayıs'tan itibarense kısıtlamalar hafifletilerek turuncu ve yeşil bölge ilan edilen yerlerde içki ve tütün gibi hayati olmayan ürünlerin de satışına izin verilmeye başlanmıştı.

 

Independent Türkçe, Times of India

DAHA FAZLA HABER OKU