Futbol tarihinde bir ilk: Aarhus, koronavirüs sonrası "sanal seyirci" uygulamasıyla liglere geri dönecek

Danimarka ekiplerinden Aarhus, sanal tribün uygulamasıyla bir ilke imza attı. Kayıt yaptıran taraftarlar, maç sırasında canlı bağlantıyla tribünde olacaklar. Bu yolla taraftarlar futboldan, futbolcular da tribünlerden mahrum kalmayacak

Fotoğraf: agf.dk

Danimarka Birinci Futbol Ligi (Superliga) ekiplerinden AGF Aarhus dünya futbol tarihine geçecek bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında başlatılması planlanan ligler arasında yerini alan AGF Aarhus, yeni dijital futbol deneyimi sayesinde futbolcular ile taraftarları, daha önce hiç olmadığı bir şekilde karşı karşıya getirecek. 

 

 

Futbol tarihinde bir ilk olacak uygulama ile taraftarlar seyircisiz başlayacak liglerde tribünden mahrum kalmazken, futbolcular da sahada kendilerini yalnız hissetmeyecekler.

Taraftarlar, Aarhus Kulübü'nün internet sitesinden normal maçlarda yaptıkları gibi tribünün farklı yerlerinden bilet seçimi yapabilecekler. 

Tribünlere yerleştirilecek dev ekranlara, online bağlantı sağlayan biletli seyircilerin görüntüleri yansıtılacak. Evlerinden stadyuma bağlanan taraftarın desteği takımının arkasında olacak. Böylece sosyal mesafe kuralları korunurken, taraftarın maça ve futbolcuya yakınlığı da sağlanacak.

Aarhus Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Dünyada bunu yapacak ilk kulüp olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bir süre daha seyircisiz devam edecek gibi gözüken futbol ortamında, diğer takımlara ilham olabilmeyi ümit ediyoruz.

 

Midtjylland - fcm_dk.jpg
Fotoğraf: fcm.dk

 

Midtjylland, stat çevresine arabalı seyirci alacak

Superliga'nın bir diğer temsilcisi Midtjylland, liglerin seyircisiz devam etmesi halinde stat çevresine arabalı seyirci almayı planlıyor

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, lige seyircisiz devam edilmesi durumunda stadın etrafında bulunan 12 bin araçlık parkın en az 2 bininin açılabileceği ve insanların kurulan dev ekranlarla maçları takip edebileceği duyuruldu.

 

 

Taraftarların ekranlardan maçı izlerken, ayarlanan bir frekansla spikeri arabalarından dinleyebileceği aktarıldı.

Açıklamada demecine yer verilen kulübün sportif direktörü Preben Rokkjer, "Şimdiye kadar görülmemiş, en iyi stadyum deneyimini sağlamak istiyoruz. Biraz daha çalışmaya ihtiyacımız var. Taraftarlarımıza güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturabilmek için polis ve belediye yetkilileriyle iletişim halindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Skorer

DAHA FAZLA HABER OKU