YÖK Başkanı Saraç: Uzaktan eğitimin en yoğun uygulandığı alan sosyal bilimler

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde üniversitelerin uzaktan eğitime hızla geçiş sağladığını belirten Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bahar dönemindeki derslerin yüzde 90’ına erişimin sağlandığını söyledi

"127 Devlet ve 62 Vakıf olmak üzere toplam 189 üniversiteden elde ettiğimiz farklı alanlardaki bütün verileri değerlendirerek, salgın sürecinde üniversitelerdeki uzaktan eğitimin bir aylık durum tespitini yapmış olduk" / Fotoğraf: AA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medya hesabı üzerinden uzaktan eğitime ilişkine bilgiler paylaştı.

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde üniversitelerde verilen uzaktan öğretim süreçlerinin mevcut durumunu tespit etmek ve daha da iyileştirilmesi için veri analizi hazırladıklarını belirten Saraç, aylık durum tespiti yaptıklarını kaydetti.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

YÖK Başkanı Yekta Saraç, şu ifadeleri kullandı:

127 devlet ve 62 vakıf olmak üzere toplam 189 üniversiteden elde ettiğimiz farklı alanlardaki bütün verileri değerlendirerek, salgın sürecinde üniversitelerdeki uzaktan eğitimin bir aylık durum tespitini yapmış olduk. Üniversitelerimizin uzaktan öğretime hızlı geçiş sağladığı, bahar dönemindeki derslerin yüzde 90’ının uzaktan öğretimle açıldığı, uzaktan öğretimin en yoğun uygulandığı alanın 'Sosyal Bilimler' olduğu vb. tespitlerimizin yer aldığı değerlendirmemizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Saraç, YÖK olarak, güçlü koordinasyon, esnek, çerçeve kararlar ve düzenlemeler ile bu zorlu süreci üniversitelerle birlikte yürüttüklerini belirterek, değerlendirme ve tespit için bu tarz çalışmalara devam edeceklerini de aktardı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU