Kaftancıoğlu: Suçu ve suçluyu övmem söz konusu değil

Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflanmasını emrettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, fotoğrafı çeken ilçe başkanının görevi gereği kente karşı işlenen suçları takip ettiğini söyledi

Canan Kaftancıoğlu / Fotoğraf:AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarını çektiği iddiasıyla, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla soruşturma başlatılmasının ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da fotoğraf çekme talimatını verdiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Kaftancıoğlu,  “suçu ve suçluyu övme”, “özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne gelerek, Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifade verdi.

"Evin değil bahçenin fotoğrafı çekildi"

Kaftancıoğlu, ifadesinde suçu ve suçluyu övme suçunu işleyebilmesi için, Özçağdaş hakkında açılan bir dava ve bu davada verilmiş bir hüküm olması gerektiğini söyledi. .

Altun’un evinin fotoğrafının çekilmediğini tam tersine yanında bulunan ve tek bir çivi çakılması dahi yasak olan bahçenin fotoğrafının çekildiğini iddia eden Kaftancıoğlu, Özçağdaş’ın görevi gereği kente karşı işlenen suçları takip ettiğini, bahçede ağaç kesimi yapıldığı bilgisi üzerine bunu kontrol etmek için oraya gittiğini de ileri sürdü.

Koruma polisleri ve Altun’un avukatı "Ev fotoğraflandı demedi" iddiası

Kaftancıoğlu’nun avukatı Aysemin Gülmez çıkışta yaptığı açıklamada, koruma polislerinin, hatta Fahrettin Altun’un avukatının  ilk beyanda evin fotoğraflanmadığını, bahçenin fotoğraflandığını beyan ettiklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Müvekkilimize yönelik suçlama yapılan suçu ve suçluyu övme fiili ise kesinleşmiş mahkeme kararı gerektirir. Bu bağlamda baktığımız zaman Suat Özçağdaş aleyhine açılmış bir dava yoktur. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı yoktur. Bu bağlamda müvekkilimizin suçu ve suçluyu övme fiilini işlemiş olması mümkün değildir. Takipsizlik kararı verileceğini umut ediyoruz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU