Suriye muhalefeti, siyasi çözümü harekete geçirmek için Arap desteği arıyor

Suriye muhalefetinden Firas el-Halidi, "Arap rolünün ülkenin birliğinde, himayesinde ve kurtuluşunda şimdikinden daha aktif olmasını istiyoruz" dedi

Suriyeli muhalifler, ülkedeki krize yönelik olarak aktif bir Arap varlığı umut ediyor / Fotoğraf: AFP

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Suriye’deki son gelişmeleri ve siyasi çözüm yollarını tartışmak için Suriye muhalefeti Müzakere Heyeti Kahire grubu temsilcilerinden Cemal Süleyman ve Firas el-Halidi’yi ağırladı.

Şukri toplantıda, Mısır’ın Suriye'nin toprak bütünlüğü, egemenliğini ve halkın isteklerini karşılayacak şekilde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca Suriye krizini çözme çabalarını desteklemedeki isteğini vurguladı.

Heyet de Mısır tarafına son gelişmeler ve krize çözüm bulma konusundaki siyasi çabalara ilişkin bilgi verdi.

"Arap rolünün ülkenin birliğinde, himayesinde ve kurtuluşunda şimdikinden daha aktif olmasını istiyoruz"

Independent Arabia’ya konuşan Suriye muhalefetinden Firas el-Halidi, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Toplantıda, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve Suriye egemenliğine karşı yapılan ihlaller ışığında halkımızın acısını ve ıstırabını hafifletecek siyasi süreci aktifleştirme ve desteklemenin yolları ele alındı. Aktif ve ciddi bir Arap rolünün varlığını, Anayasa Komitesi’nin BM ve elçisi tarafından etkinleştirilmesini, Komite’yi destekleyecek siyasi bir hareket oluşturulmasını ve Komite’nin önündeki engellerin üstesinden gelinmesini talep ettik. Aynı zamanda Suriyelileri kendi ülkeleri etrafında birleştirecek şekilde siyasi süreci yeniden hayata geçirerek dış müdahalelerin son bulmasını istedik. Nitekim herkes dış güçlerin Suriye topraklarında gözü olduğunu, bu toprakları bölüp ele geçirmek istediklerini biliyor. Bu yüzden Arap rolünün ülkenin birliğinde, himayesinde ve kurtuluşunda şimdikinden daha aktif olmasını istiyoruz"

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Elif Turan

independentarabia.com/node/114071/

DAHA FAZLA HABER OKU