Trump, dezenfektan açıklamasıyla dalga geçilmesine bozuldu

ABD Başkanı'nın, dezenfektanların vücuda enjekte edilmesi yönünde çalışma yapılması önerisi, dezenfektan üreticilerinden olumsuz yanıt aldı. Açıklamasıyla dalga geçilen Trump, ironi yaptığını savundu

Fotoğraf: NY Times

Dezenfektan açıklamasıyla gündeme oturan ABD Başkanı Donald Trump, kendisiyle alay edilmesinin faturasını basın mensuplarına çıkardı. Trump, ironi yaptığını öne sürerken, kısa kestiği basın toplantısını soru almadan terk etti.

Önceki gün basın toplantısında virüse karşı mücadelede en önemli konu olan el ve vücut temizliğinde kullanılan dezenfektanların enjekte edilmesinin tedavide işe yarayabileceğini öne süren Trump, uzmanlara bu konuda çalışma yapmasını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu açıklamalar adeta infial yaratırken, dezenfektan üreten dev firmalar bunu kesinlikle önermediklerini söyleyerek tehlikeye dikkat çekti. 

İlk olarak yeni ekonomik yardım paketini onayladıktan sonra konuşan Trump, söz konusu açıklamaları ironi olarak yaptığını öne sürerek, “Muhabirlere alaycı bir şekilde soru sordum. Neler olabileceğini düşünebiliyor musunuz diye” ifadelerini kullandı.

Bu savunmasıyla ABD medyasını pek de ikna edemeyen Trump, saatler sonra bu kez koronavirüs salgınıyla ilgili bilgilendirme toplantısı için kameralar karşısına geçti.

Sözcü'nün haberine göre, daha önce bu toplantılarda uzun uzun konuştuktan sonra muhabirlerle diyaloğa giren Trump, bu kez keyifsiz olduğu yüzünden okunan bir ifadeyle 22 dakika içinde konuşmasını tamamlayıp soru bile alamadan hızla salonu terk etti.


Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU