Trump: ABD donanmasına, taciz halinde İran savaş gemilerini vurma emri verdim

ABD ve İran donanmasının geçen hafta Basra Körfezi’nde karşı karşıya gelmesi sonrası Trump, Amerikan donanmasına vur emri verdi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Basra Körfezin'de ABD ve İran gemileri arasında yaşanan gerilim sonrası, ülkesinin donanmasına olayın tekrar etmesi durumunda İran'ın gemilerini vurma emri verdiğini açıkladı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD donanmasına, denizde bizim gemilerimizi taciz etmeleri halinde herhangi bir İran gambotu ya da gambotlarını imha etmesi ve vurması talimatı verdim." ifadesini kullandı.

 

ABD donanmasına bağlı beşinci filo, geçen hafta Basra Körfezi'ndeki 6 ABD gemisinin, Devrim Muhafızları’na ait 11 sürat teknesi tarafından taciz edildiğini ve teknelerin çatışma yaşanmadan bölgeden ayrıldığını açıklamıştı.

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, konuya ilişkin "Basra Körfezi'nde istikrarsızlığın asıl faktörü, dünyanın diğer tarafından İran'ın sınırlarına gelen ve temelsiz iddialar ortaya atan Amerikalıların işgalci ve yasa dışı varlığıdır." ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU