ABD'li yetkili: Salgının ikinci dalgası kış aylarında gelecek ve daha kötü olacak

Robert Redfield, "Grip salgınıyla koronavirüs salgınını aynı anda yaşayacağız" uyarısında bulundu

Fotoğraf: AP

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, ikinci dalga koronavirüs salgınının kış aylarında grip mevsimine denk geleceini ve durumun çok daha kötü olabileceği uyarısında bulundu.

Washington Post gazetesine demeç veren Redfield, "Virüsün gelecek kış milletimize saldırısının, şimdi geçtiğimiz döneme kıyasla çok daha zorlu olacağı ihtimali var. Bunu diğerlerine de söyledim, kafalarını arkalarına yaslayıp ne demek istediğimi anlamıyorlar" dedi.

"Sağlık sisteminde büyük baskı oluşacak"

Redfield, "Grip salgınıyla koronavirüs salgınını aynı anda yaşayacağız" uyarısında bulundu ve artacak vakalarla ABD'de sağlık sistemi üzerinde büyük baskı oluşacağını belirtti.

Redfield, sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması durumunda da yetkililerin sosyal mesafe uygulamasının önemini yeterince anlatmaları gerektiğini söyledi.,

Grip aşısı

Enfeksiyon kapanların belirlenmesi için testlerin artırılması ve temas takip yöntemine de dikkat çeken Redfield, böylece yeni vakaların büyük salgınlara yol açmasının da engelleneceğini dile getirdi.

Redfield, gelecek yaz aylarında ABD sağlık çalışanlarının Amerikalıları "grip aşısı olmaya ikna etmeleri" gerektiğini ifade edip böylelikle grip nedeniyle hastaneye gideceklerin sayısının da azaltılabileceğini söyledi.

Redfield, grip aşısı olarak "Koronavirüs kapabilecek anneniz veya büyük anneniz için hastanede bir yatak ayırmış olabilirsiniz" dedi.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU