Ahmet Ağaoğlu, Süper Lig'in geleceğiyle ilgili konuştu: Son ihtimal bu şekilde tescil edilecek

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, koronavirüs nedeniyle ertelenen Süper Lig'in geleceği için dört ihtimal olduğunu ileri sürerek, "Son ihtimal 26 haftası oynanmış lig, bu şekilde tescil edilecek" şeklinde konuştu

Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, yeni tip koornavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig'in geleceğiyle ilgili önlerinde 4 ihtimalin bulunduğunu söyledi.

Sabah gazetesine açıklamarda bulunan Ağaoğlu, önlerinde çok fazla bir seçeneğin bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu:

Ya lig haziran ayında normal olarak başlayacak ya da maçlar seyircisiz oynanacak. Diğer ihtimaller ise ileri bir tarihe ertelenecek veya olduğu gibi tescil edilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir karar alacağını dile getiren Ağaoğlu, “Bunlar dışında bir seçenek göremiyorum. Zaten bu konuyla ilgili olarak TFF yetkilileri ay sonunda bir toplantı yapacak. Ancak alacakları kararın Sağlık Bakanlığı ile koordineli ve virüs salgını ile alınan önlemler kapsamında olacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

Aleksander Sörloth- AA.jpg
Aleksander Sörloth / Fotoğraf: AA

 

"Tüm takım kendini izole etti"

Normalde tüm ekibe 2 Mayıs’a kadar izin verdiklerini ancak bu sürenin uzayabileceğini söyleyen Ağaoğlu, “Takıma izin verdik ancak sıkı takibimizi sürdürüyoruz. Oyuncularımız, teknik ekibimiz ve futbolcularla iç içe olması gereken tüm personelimiz kendilerini dış dünyadan tamamen izole etmiş durumda. Şu an sadece Sörloth ülkesinde ve dönüşte kendisini 14 gün karantinaya alacağız. Diğer oyuncularımızla birlikte verilecek kararı bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19 salgını nedeniyle kulüplerin ekonomik olarak zor günler geçirdiğini ve futbolcuların bu süreçte mali konularda anlayışlı davrandığını da sözlerine ekleyen Ağaoğlu, şunları söyledi:

FIFA, mart, nisan ve mayıs aylarındaki oyuncu ödemelerinde esnek olmayı kabul ediyor. Ekonomik olarak bu sürecin en az hasarla atlatılması gerekiyor. Biz kulüp olarak mart ayına kadar sorunsuz şekilde gelmiştik. Ancak bu süreçten etkilenme durumumuz olacak. Gerekli önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Oyuncularımızın da şu ana kadar anlayışlı olduğunu söyleyebilirim.

Süper Lig'de geride kalan 26 haftada 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Trabzonspor, aynı puandaki Medipol Başakşehir'in averajla önünde bulunarak zirvede yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU