Dilipak: Bilim sandığımız bilgiler çöp olacak

Akit yazarı: Koronavirüsün başka çözümü yokmuş gibi Anglosakson tıbbının peşine takıldık

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede “batı tıbbının peşine takıldığımızı, bunun yerine bitkisel çözümler de geliştirilebileceğini” söyledi. Akit yazarı, “yeni dünya insaşı” diye nitelediği dönemde bugün bilim olarak nitelenen birçok şeyin “çöp” olacağını savundu.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında şu görüşlerini dile getirdi:

Korona konusunda, sanki hiç başka bir çözüm yokmuş gibi takıldık Anglosakson tıbbının kuyruğuna gidiyoruz. Türkiye dünyanın en zengin bitkisel droguna, kadim tıbbi geleneğe sahip ülkesidir. Nebevi gelenek, Mısır, Hindi-Çin, Mezopotamya, Helenistik dönem mirası bu coğrafyada doğdu ve dünyaya yayıldı. Ama bugün bakıyorum da birileri bunu görmezden geliyor, küçümsüyor sanki. Hayır, biz bunu insanlığa yeniden sunabiliriz. Ama önce şu Anglosakson batı kafasına ayarlı kafaların bilimsel despotizminden, mevzuatından, bürokrasisinden, siyasi aklından yakamızı kurtarmamız gerek. 

Yeni dünyanın inşasında bugüne kadar bize ezberletilen, dayatılan, bugün hâlâ cari olan “bilim” sandığımız ve itibar ettiğimiz bilgilerin birçoğu çöp hükmünde olacak ve hiçbir işe yaramayacağı için zamanla unutulup gidecek! Selâm ve dua ile.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU