Yeni Marvel filmi sevilen bir karakterin gizemini açığa çıkaracak

Thor: Love And Thunder, Korg'la ilgili daha fazla detay içerecek

(Disney/Marvel)

Thor: Love And Thunder, Thor serisinin ilginç kahramanlarından Korg’un kökenlerini keşfedecek.

Yönetmen Taika Waititi Thor: Ragnarok’u yönetmekle kalmadı, aynı zamanda seyirciye beklenmedik bir Marvel Sinematik Evreni figürü, Korg’u da verdi.

Yapımcı ve oyuncu filmde Korg’u canlandırmakla kalmayıp karaktere büründü ve Avengers: Endgame’de küçük bir rol da oynadı.

Waititi, gelecek film Thor: Love and Thunder’da da karakteri üçüncü kez canlandıracak. Hatta Marvel hayranlarının bu sefer Kronan kültürüne daha yakından bakma fırsatı da olacak.

We Got This Covered'a göre bu haber bizzat geçenlerde Instagram’da bir soru cevap oturumu düzenleyen Waititi’den geliyor. Senarist/ yönetmen/ oyuncu bir hayranın sorusu üzerine, “Korg’un kültürüne değineceğiz” sözü verdi.

Nereden geldiğine gelince... Kronanlarla ilgili çizgi romanları incelerseniz, geldikleri yerin ilginç bir konu olduğunu görürsünüz.

Ragnarok daha önce Korg’un geçmişine akılda kalıcı bir sahnede zaten değinmişti. Thor’la tanıştıktan sonra Korg, geldiği gezegende, sadece annesi ve onun nefret ettiği erkek arkadaşının katıldığı, başarısız olan bir devrime kalkıştıktan sonra Sakaar’a sürüklendiğini açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karakter yeterli sayıda bildiri bastırmadığını fark etmişti ve hayranlar bunun kağıdın taşı yenmesi anlamına gelmesinden dolayı memnun kalmıştı.

Herhalükarda Waititi’nin Kronanlıların geldiği yerle ilgili “ilginç konu” yorumu, bu halkın çizgi romandaki özgün üreme biçimine bir atıf olabilir. Aslen cinsiyetsiz olan Kronanlılar, taşsı vücutlarının eriyerek birleşmesini sağlayan el ele tutuşma yoluyla yeni varlıklar yaratarak ürüyorlar.

Nihayetinde filmin adı Love and Thunder (Aşk ve Gök Gürültüsü), dolayısıyla Korg’un memleketine dönüp kendine bir eş ve aile bulması mantıklı olurdu.

Thor: Love and Thunder’ın aslen önümüzdeki sene kasımda gösterime girmesi planlanıyordu ama Marvel’ın 4. Evre’nin tümünde değişikliğe gitmesi filmin de Şubat 2022’ye ertelenmesine neden oldu. 

 

We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU