Barcelona'da ekonomik sıkıntılara idari problemler de eklendi: 6 yönetici istifa etti

Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren Barcelona'da yönetim krizi yaşanıyor. Katalan temsilcisinde 6 kulüp yöneticisi, Başkan Bartomeu'nun tutarsız kararları sebebiyle istifa ettiğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşadığı ekonomik sıkıntılara, yönetim kurulundaki toplu istifa da eklendi. 

Barcelona'da ikisi başkan yardımcısı olmak üzere 6 yönetici Başkan Josep Maria Bartomeu'nun tutarsız kararlarını gerekçe göstererek toplu halde istifa etti. 

Başkana istifa mektubu ile birlikte bir de not yazan yöneticilerin yaptıkları açıklamada, yönetimin başındaki Bartomeu'nun tutarsız kararları sebebiyle istifa kararı aldıkları belirtildi. 

İspanyol basını, bu istifalarla birlikte Bartomeu'yu zor günlerin beklediğini ifade etti ve önümüzdeki zamanlarda yeniden bir yönetim kurulu oluşturmakta zorlanabileceğini, erken bir seçim olabileceği kaydedildi.

İstifa eden yöneticiler Emili Rousaud, Quique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Jordi Calsamiglia ve Maria Teixidor’un istifa mektuplarının ise şu şekilde olduğu belirtildi:

Aşağıda imzası bulunan yöneticiler olarak Barcelona’daki görevimizde geri dönülemez şekilde istifa ettiğimizi başkan Bartomeu’ya bildiriyoruz. Pandemik dönem geçirdiğimiz bu günlerde kulübün yönetim biçimlerini tersine çevirmeyi başaramadık. Ayrıca ‘barcagate’ olarak bilinen olayla ilgili de hayal kırıklığımızı da bildirmek isteriz.

İstifa eden yöneticilerin kullandığı "barcagate" Başkan Bartomeu’nun yakın zamanda sosyal medyada kendi lehine propaganda yapması için troll hesaplar aldığı olayının ortaya çıkması anlamına geliyor.

Bartomeu'nun 6 yöneticinin istifasına rağmen yönetiminin resmi olarak düşmediği ve toplam 19 kişi olan yönetim kurulunun 13'e düştüğü belirtildi.

İspanya temsilcisi, geçtiğimiz hafta oyuncu maaşlarının yüzde 70 oranında düşürüldüğünü açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU