İngiliz İşçi Partisi’nden bir milletvekili daha istifa etti

Bir dönem İsrail’in İşçi Kardeşleri kuruluşuna başkanlık yapmış milletvekili Joan Ryan, Corbyn’in başbakanlık için uygun olmadığını söyledi

Fotoğraf: AFP 

Joan Ryan, İngiliz Avam Kamarası’ndaki “Bağımsız Grup”a katılmak için İşçi Partisi’nden ayrılan sekizinci milletvekili oldu.

Jeremy Corbyn’i “Yahudi karşıtı ırkçılık ve İsrail’e yönelik nefret kültürüne başkanlık yapmakla” suçlayan Enfield North Milletvekili Joan Ryan, 40 yıl sonra partisini bırakma kararının “son derece zor” olduğunu belirtti. 

Kadın siyasetçi, parlamentoda yeni oluşturulan bağımsız bir grubun parçası olarak seçmenlerini temsil etmeye ve onlar için “sesini yükseltmeye” devam edeceği sözünü verdi.

Açıklamasında istifasının ardında yatan sebepleri sıralayan Ryan, partisinin antisemitizmle mücadelesinde gösterdiği başarısızlıklar nedeniyle “korktuğunu, dehşete kapıldığını ve öfkelendiğini” ifade etti.

Ryan ayrıca, daha önce hiçbir İşçi Partisi liderinin böylesi büyük bir utanca izin vermediğini kaydetti.

Ryan’ın istifası, milletvekillerinin parti değiştirmeleri halinde yeniden seçime gidilmesine imkan tanıyan düzenlemelerin İşçi Partisi içinde tartışıldığı bir sırada geldi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU