İran Parlamento Başkanı Laricani koronavirüse yakalandı

Laricani'nin yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı

Ali Laricani / Fotoğraf: AA

İran Parlamentosu Kültür ve Halkla İlişkiler Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Parlamento Başkanı Ali Laricani'nin koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Ofis açıklamasında Laricani'nin karantinaya alınarak tedavisine başlandığını aktardı. 

Ölü sayısı 3 bin 160’a yükseldi

İlk vakanın 19 Şubat’ta Kum kentinde tespit edilen İran’da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 124 artarak, 3 bin 160'a yükseldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran'da 7 Mart'ta büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatlerini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturuldu. 25 Mart'ta ise yasağın boyutu genişletilerek, halka seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı getirildi.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, spor ve sanat organizasyonları da iptal edildi. 

Halkın temel ihtiyaçlarının karşılandığı market, manav ve eczanelerin dışındaki alışveriş noktaları da 8 Nisan'a kadar kapatıldı.

Birçok üst düzey hayatını kaybetti

Hastalığa yakalanan üst düzey isimlerden Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani, Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan, Kum Sağlık Bilimleri Üniversitesi Muhammed Rıza Kadir ve Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi'nin de iyileştikleri açıklanmıştı.

Öte yandan İran'ın eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin önde gelen din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi, eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam, Tahran Milletvekili Fatma Rehber ve Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Nasır Şabani gibi birçok üst yetkili koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU