Bakan Selçuk: Ücretli öğretmenlerin ödemeleri devam edecek

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, koronavirüs salgının başladığı günden itibaren olmak üzere ücretli öğretmenlerin ödemelerinin yapılacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlerin durumu ve eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TRT Haber canlı yayınına konuk olan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından, durumları belirsizliğe düşen ücretli öğretmenlerin sorunlarının çözüleceğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ücretli öğretmenlerin ödemelerinin yapılmaya devam edeceğini belirten Selçuk, “Bu bugünden itibaren değil koronavirüs salgının başladığı günden itibaren olacak. Uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren öğretmenlerin ödemeleri kesintisiz devam edecek” dedi.

“Uzaktan eğitimi bundan sonraki süreçler için de planlıyoruz”

Okulların tatil edilmesinin ardından geçilen uzaktan eğitim sistemi hakkında da bilgi veren Selçuk, “Çocuklarımıza uzaktan eğitimi sıradan bir işlem olarak bundan sonraki süreç için de planlıyoruz. İnternet altyapısı dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar 4-5 kat arttırarak büyük bir çaba sarf etti. Canlı sınıflarımız da devreye giriyor” diye konuştu.

Anne ve babalar için de bir bilgilendirme rehberi hazırladıklarını ifade eden Selçuk, “Veliler, çocuklarında davranış problemleri görürse, bunlarla nasıl başa çıkabilirler noktasında çalışmalarımız var. Psikososyal destek hattımız da bu tecrübeyi birlikte edinme, öğrenme sürecimize katkı sağlıyor” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU