Sosyalist Bernie Sanders 2020 ABD başkanlık seçimleri için de aday

2016 seçimlerinde Demokrat Parti için yarışma şansını Hillary Clinton’a kaptıran 77 yaşındaki Sanders, 2020 seçimleri için de adaylığını ilan etti

Fotoğraf: AA 

Bernie Sanders, 2020 seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump’a karşı aday olduğunu açıkladı.

Tecrübeli siyasetçi, aylar süren tartışmaların ardından Demokrat parti aday adaylığına ikinci kez adını yazdırdı. Vermont Senatörü Sanders, 2016 yılında Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için yapılan ön seçimlerde Hillary Clinton karşısında kaybetmişti.

Destekçilerine kampanyasını e-mail üzerinden duyuran 77 yaşındaki Sanders, şu ifadeleri kullandı:

“Kampanya hedefimiz yalnızca Donald Trump’ı yenmek değil, ülkemizi dönüştürmek, ekonomik, sosyal, ırksal ve çevresel adalet ilkelerine dayalı bir hükümet yaratmaktır.”

Kendisini demokrat sosyalist olarak tanımlayan Sanders, evrensel sağlık hizmeti ve öğrenimin ücretsiz olduğu üniversite sistemi gibi uygulamaları savunuyor.

Üç yıl önce Clinton’a meydan okuduğunda dinamik haliyle dikkat çeken Sanders’ın fikirleri Demokrat Parti siyasetinin yeniden şekillenmesinde etkili oldu.

2016’da adaylık şansını kaybetmesine rağmen çalışmalarına devam eden Sanders ve kampanya ekibi, Donald Trump’ın başkanlığı sırasında Demokrat Parti siyasetini sola yaklaştıran bir zemin oluşturmak için çabaladı.  

Sanders’ın aralarında kendisine ait siyasi fikirleri paylaşanlarla ulusal siyaset sahnesine yeni çıkanların da bulunduğu kalabalık başkan adayları içinde ne kadar ön plana çıkabileceği şimdiden merak konusu. 

Ancak 2016’daki ön seçimlerde 13 milyondan fazla oy kazanan Sanders, partideki aday bolluğuna rağmen 2020 yarışında çetin bir rakip olacak gibi görülüyor. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU