Müge Anlı’nın sağlık çalışanlarına yönelik ifadeleri RTÜK’e taşındı, sırada yargı var

Anlı, canlı yayında talebini yerine getirmeyen hekimler için “Sonra da doktorlara iyi davran…” ifadesini kullanmıştı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, sunucu Müge Anlı’yı ATV’de sağlık çalışanlarına yönelik “hakaret ve aşağılama içeren, şiddeti özendirici ifadeler kullanıldığı” gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na şikayet etti.

TTB’nin başvurusunda yayınların şiddeti özendirici ya da kanıksatıcı olamayacağı belirtildi ve söz konusu yayın hakkında idari yaptırım uygulanması istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ATV'ye yazı

TTB’den ATV İzleyici Temsilcisi Oskay Alptürk’e gönderilen yazıda da, “söz konusu programda hekimleri hedef alarak yapılan beyanların, Kovid-19 pandemisinin yaşandığı bugünlerde, büyük bir özveri ve fedakarlıkla toplumun sağlığı için mücadele eden sağlık çalışanları için incitici olduğu belirtilerek, yayıncılık ilkeleri kapsamında kamuoyuna gerekli açıklamaların yapılması” talep edildi.

Yargı süreci başlayacak

TTB Merkez Konseyi, konuyla ilgili olarak yasal süreçler de dahil olmak üzere gerekli her türlü başvurunun yapılacağını bildirdi. 

Ne olmuştu?

ATV’de yayınlanan programında migren hastalığı olduğunu söyleyen ve sürekli acile gittiğini belirten Anlı, koronavirüs bulaşabilir endişesiyle hastanede değil de arabada iğne olmak istediğini fakat doktorların bunu tedbir amaçlı kabul etmediğini ifade etti.

İğne yaptıramadığını söyleyen sunucu, doktorların tavırlarından memnun olmadığını belirterek “Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın” ifadelerini kullandı.

Anlı devamında arabada migren iğne olmasını kabul etmeyen doktor için “İnşallah sen de bir gün böyle bir migren ağrısı çekersin ve aynı tavırla karşılaşırsın” dediğini anlattı.

“Konuyu tam olarak anlatamadığı için” özür diledi

Müge Anlı, tepkiler üzerine A Haber’e bağlanarak yaşadığı olayı tekrar anlattı ve şu ifadeleri kullandı:

Benim yaşadığım sadece bu hastaneyle ilgili bir sorundu. Benim yayında anlatmak istememin nedeni vatandaşlar benzer sıkıntılar çekebileceğini bilsinler diye söylemek istedim. Asıl üzüldüğüm, hiç istemediğim halde, koskoca bir sağlık sektörünü hedef almış gibi gösterilmeye çalışılması. Doktorlarımızda, konuyu tam olarak anlatamadığım için özür dilerim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU