Koronavirüs salgını BTS’in dünya turnesini de etkiledi

Turne salgın nedeniyle ertelenebilir

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS’nin ocak ayında duyurduğu “Map of the Soul” adlı dünya turnesinde koronavirüs salgını nedeniyle tarih değişikliğine gidilebilir.

Variety’de yer alan habere göre grubun bağlı olduğu müzik şirketi Big Hit Entertainment, Twitter’da yaptığı açıklamada turnenin parçası olan ülke ve şehirlerdeki durumları yakından takip ettiklerini belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kovid-19’un dünya geneline yayılmasıyla bazı ülke ve şehirlerde, gösterilere hazırlanmak için öngörülebilirlik seviyesi azalıyor. Mevcut küresel koşulların bir sonucu olarak mevcut turne programında değişiklik yapmak zorunda olduğumuzu tahmin ediyoruz.

BTS Seul’da turnenin ilk ayağı olacak 4 konseri iptal etmişti. Big Hit Entertainment, Twitter’da yaptığı açıklamada salgın kontrol altına alındığında Seul’da tekrar konser verileceğini vurguladı.

Seul’daki konserlerin iptal edilmesinin ardından turnenin Kaliforniya’da başlaması planlanmıştı. Ancak konserin yapılacağı bölgede de halihazırda salgın önlemleri uygulanıyor.

Avrupa’da da çeşitli konserler içeren turnenin nisanda başlayıp eylül başında Tokyo’da gerçekleştirilecek konserle son bulması planlanıyordu. 

Turne kapsamında ABD’de gerçekleşecek konser biletleriyse halen satışta. Diğer 21 konserin biletleriy henüz satışa çıkmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklama göre  herhangi bir iptal ya da erteleme, her şehrin kendi ulusal veya yerel düzenlemelerine göre yapılacak.

Big Hit Entertainment açıklamasında “mümkün olan yerlerde planlanan performanslara devam etmek için her türlü çabayı gösterdiklerini” ifade etti.

Big Hit Entertainment’ın Twitter’da paylaştığı bir makaleye göre BTS’in son albümü Map of the Soul: 7, "4,1 milyonluk" albüm satışına ulaşarak Güney Kore’de en çok satan albüm oldu.

Grubun bir önceki turnesi “BTS World Tour: Love Yourself” Ağustos 2018’den Nisan 2019’a kadar sürmüş ve 2019 Amerikan Müzik Ödülleri’nde Yılın Turnesi ödülünü almıştı.

Koronavirüs vakaları BTS’in yeni albüm tanıtımı için hazırlanan şubattaki basın toplantısını da etkilemiş, ünlü grup hayranlarına boş bir salondan canlı yayınla seslenerek “kendilerine dikkat etmelerini” söylemişti.

 

Independent Türkçe, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU