Zeytinburnu'nda sahte içkiden 3 kişi öldü, 1 kişi yoğun bakımda

Zeytinburnu'nda sahte içki tükettikleri tespit edilen 3 kişi hayatını kaybetti. Bir kişinin ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor

Fotoğraf: AA

İstanbul Zeytinburnu ilçesi Merkezefendi Mahallesi'nde ikamet eden Türkmenistan uyruklu Esger A. (31), Narmurat E. (37) ve Doskabul P.'den haber alamayan arkadaşları durumu polise bildirdi.

Çilingir yardımıyla eve giren polis ekipleri 3 Türkmeni hareketsiz yatarken buldu. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Esger A. ile Narmurat E.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan Doskabul P.'nin ise hayati tehlikesinin bulunduğu ve tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü öğrenildi.

Polis ekipleri, evde yaptığı incelemede, bu kişilerin evde sahte içki tükettiklerini tespit etti.

İncelemelerini sürdüren ekipler, sahte içkiyi temin eden Türkmenistan uyruklu 2 kişiyi gözaltına aldı.

Evdeki 3 kişinin alkolü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunabilmek için tükettikleri değerlendiriliyor.

Ölü sayısı 3 oldu

Merkezefendi Mahallesi'nde oturan Türkmenistan uyruklu Eresh K.’nın (48) da aynı nedenle dün hastaneye kaldırıldığı ve hayatını kaybettiği öğrenildi. Sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

İran'da koronavirüse iyi geliyor diye satıldı

Koronavirüs salgını ile mücadele eden İran'da da son bir haftada 159 kişi sahte içki nedeniyle hayatını kaybetti. En çok ölümün yaşandığı Kerec ilinin başsavcı vekili Muhammed Ağayari "sahte içkilerin yeni tip koronavirüse iyi geldiği" yalanıyla satıldığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU