Marmaray, Kadıköy’de ev satışlarını artırdı, kentsel dönüşüme can verdi

Kadıköy Benim Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek, Marmaray projesinin hayata geçmesinin ardından gayrimenkul satışlarında patlama yaşandığını, bunun bir süredir duran kentsel dönüşüme de yeniden hız kazandırdığını iddia etti

Kadıköy’e bağlı Bağdat Caddesi ve Fikirtepe, kentsel dönüşümün en hızlı yaşandığı yerler arasında.

Her iki yerde de bir süreden beri projelerde durgunluk yaşanıyordu.

Ancak Marmaray projesinin devreye girmesi ilçedeki emlak sektörünü ve kentsel dönüşüm projelerini yeniden hareketlendirdi.

Kadıköy Benim Platformu Başkanı Faruk İbrahim Özbek, bu hareketlenmeyi şöyle anlattı:

Son altı ayda Kadıköy’de adeta patlama yaşandı. Gayrimenkul sektörünün oyuncularıyla yaptığımız görüşmelerden taleplerin özellikle Marmaray projesinin devreye girmesinden sonra yaşandığı belirtiliyor. Önce kiralama ile hareketlenme yaşandı sonra satın almalar başladı. Durgunluktan sonra fiyatlar biraz makul miktarlara inmişti. Fiyatların inmesi ve kiralamada yaşanan hareket satışlara da yansıdı.

marmaray.jpg
Marmaray projesi, güzergahındaki ilçelerdeki emlak fiyatlarını etkiledi / Fotoğraf: AA

 

Kentsel dönüşümde eski hatalar tekrar etmesin diye çalıştay yapılacak

Kadıköy bölgesinde kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar medyada uzun süre gündem de olmuştu.

Özbek, Kadıköy Benim Platformu olarak kentsel dönüşümün bundan sonraki süreçlerinde aynı hataların tekrar etmemesi için Ramazan ayından sonra yapacakları bir çalıştay hazırlığında olduklarını söyleyerek amaçlarını şöyle anlattı:

Kentsel dönüşüm denilince Kadıköy’de özellikle Fikirtepe ve Bağdat Caddesi’nde sıkıntılar yaşandı. Taleplerin patlaması ile yeni bir döneme geçildi. Müteahhitler hareketlendi ve arsa sahipleriyle yeni anlaşmalar başladı. Tekrar başlayan kentsel dönüşümde eski hatalar tekrarlanmasın diye bütün paydaşların yer alacağı bir çalıştay planlıyoruz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU