Koronavirüs nedeniyle güreşte dünya ve Avrupa olimpiyat elemeleri ertelendi

Yeni tip koronavirüs salgını spor organizasyonlarının yapılmasına imkan tanımıyor. Güreşte dünya ve Avrupa olimpiyat elemeleri iptal edilirken, İran'da tüm spor faaliyetleri askıya alındı

Fotoğraf: AFP

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkarak dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronvirüs (Kovid-19) salgını, spor organizasyonlarının oynanmasına da engel oluyor.

Güreşte Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları Dünya Elemeleri ile Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 19-22 Mart'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelendi. 

Dünya Güreş Birliği'nden (UWW) yapılan açıklamada, 2020 Tokyo Olimpiyatları Dünya Elemeleri'nin ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Öte yandan Türkiye Güreş Federasyonu, UWW'nin Avrupa Olimpiyat Kalifikasyon müsabakalarını dünya geneline yayılan koronavirüs sebebiyle ertelediğini duyurdu.

 

 

İran'da tüm spor faaliyetleri durduruldu

İran'da ölümlere yol açan Kovid-19 nedeniyle 20 Nisan'a kadar tüm spor faaliyetleri iptal edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülke basınında yer alan haberlere göre, İran Koronavirüs Komisyonu ve Spor ve Gençlik Bakanlığı ortak kararınca 1. Futbol Ligi dahil olmak üzere, bütün spor organizasyonları durduruldu.

İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilen Kovid-19 nedeniyle şimdiye kadar 354 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 9 bine ulaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU