Cezaevindeki Odatv Haber Müdürü Terkoğlu’dan mesaj var: İfşa çabasında olmadık

CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın ziyaret ettiği Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, içeriden dostlarına mesaj gönderirken, herhangi bir bilgiyi ifşa ettiklerini düşünmediğini ve tutuklanacaklarını önceden sezdiğini söyledi

Yüksel Mansur Kılınç (soldan ikinci), iki ay önce ziyaret ettiği Barış Terkoğlu (soldan üçüncü) ile o gün çektirdiğ fotoğrafı paylaştı / Fotoğraf: CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu CHP Sözcüsü Yüksel Mansur Kılınç, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç ile görüştü.

Dün yapılan (9 Mart Pazartesi) ve yaklaşık bir saat süren açık görüşte önce Barış Terkoğlu ile görüşen Kılınç, “Barış Terkoğlu’nun morali çok iyi. Üç kişilik bir koğuşta yalnız başına kalıyor. Spor yapabiliyor. Henüz gazete ve televizyonları takip edemiyor. Ama kitapları var. Kitap okuyor.”  dedi.

Terkoğlu ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle geçen 9 Ocak günü Odatv’ye yaptığı ziyaret sırasında görüştüklerini hatırlatan Kılınç, “Bu görüşmeden   tam iki ay sonra bu sefer 9 Mart günü Silivri cezaevinde görüştük. Bu durumu da esprili bir şekilde konuşmuş olduk. Gazeteciliği ve yazarlığı buradan devam ettirecek. Farklı toplumsal ve siyasal kesimlerden gelen desteklerden dolayı mutlu olmuş. Barış’ın morali çok yüksek” dedi.

“İfşa çabasında olmadık”

Kılınç, Terkoğlu’nun tutuklamayı yaptıkları haberin bir sonucu olarak görmediğini belirterek, “Biz, bir şeyi ifşa etme çabasında içinde olmadık dedi. Şehidimizin mezarlık fotoğrafları dışındaki fotoğrafların  zaten daha önce yayınlandığını hatırlattı. Doğrudan Odatv’yi hedefleyen bir operasyon olduğunu, bu nedenle gözaltına alınacağını ve tutuklanacağını önceden sezdiğini anlattı” diye konuştu

Terkoğlu’na Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ilettiğini kaydeden Kılınç , Terkoğlu’nun dostlarına iletmesini istediği mesajı  şöyle açıkladı:

Sevgili Dostlar; Bu bir hürriyet mücadelesi . Özgürlük için veriler çaba, önüne çıkan duvarları tarihin her döneminde olduğu gibi aşacak. O gün görüşmek üzere… 

Muhtar ve belediye kaymakam şehidimiz var dedi”

Kılınç, Terkoğlu’nun ardından cezaevinde bulunan Hülya Kılınç ile görüştü.

Soyadı benzerliği nedeniyle akraba olup olmadıkları sorusuyla karşılaştığını ifade eden Yüksel Mansur Kılınç, “Hülya Kılınç  17 yaşında oğlu var. En çok onun için üzülmüş. Oğlu ve ailesiyle 8 Mart nedeniyle açık görüş yapabilmiş. Onları iyi görünce morali daha da yükselmiş.” dedi.

Hülya Kılınç’ın, “Hem muhtar, hem kaymakam şehidimiz var diye bilgilendirme yaptılar. Protokolü cenazeye davet ettiler” dediğini anlatan Kılınç,  Hülya Kılınç’ın da herhangi bir gizli bilgiyi ifşa ettiğini düşünmediğini anlattı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU