Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı tahliye edildi

Sarı tahliyesinin ardından Twitter’dan “Küçük cezaevinden büyük cezaevine merhaba” diye yazdı

Fotoğraf: Al Jazeera Türk

Hakkari'de yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP’li Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı tahliye edildi.

Sarı, "silahlı terör örgütüne olmak" suçundan tutuklanmıştı. 

Sarı’nın duruşması Hakkari 3’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katılan Sarı yapılan suçlamaları kendisine hakaret saydığını belirtti.

Sarı, “Ben yıllardır yazı yazıyorum ve yazdıklarımın suç olma olasılığı yok. Yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. Yapılan suçlamaları da hakaret kabul ediyorum. Yaptığım paylaşımlar kendi özgür düşüncemle yaptım. Bu paylaşımlar ifade özgürlüğü kapsamında olduğu bilinmelidir. Daha önceki dosyamda ifadesi olan iki tanık mahkeme huzurunda böyle bir suçlamayı yapmadıklarını ve ifadelerinden vazgeçtiler. Böyle bir dosyadan nasıl bir örgüt üyesi çıkarılabilir? Yapılan hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum tahliyem ile birlikte beraatımı talep ediyorum” dedi.

Mahkeme Sarı’nın ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasından beraatine karar verirken, ‘terör örgütü propagandası’ yapma suçlamasıyla 1 yıl 3 ay cezasına, yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

"Büyük cezaevine merhaba"

Sarı tahliyesinin ardından sosyal medya hesabı, Twitter’dan bir mesaj paylaştı.

"Ülkeyi üstü açık, koca bir hapishaneye çevirdiler” diyen Sarı şunları kaydetti:

Herkese selamlar. Az önce cezaevinden çıktım. Aklım ve yüreğim içerdeki dostlarım ve arkadaşlarımla. Ülkeyi üstü açık, koca bir hapishaneye çevirdiler.  Küçük cezaevinden büyük cezaevine merhaba. Şimdilik ‘özgürüz’. Arayan, soran, mektup gönderen herkese teşekkür ederim.

DAHA FAZLA HABER OKU