Koronavirüs korkusuyla yolcu gemisine saldırdılar

Protestocuların göz yaşartıcı gazla dağıtılması gerekiyordu

Protestocular taş fırlattı (Richard BOUHET / AFP)

Reunion adasına yanaşmaya çalışan 2 bin kişiyi taşıyan yolcu gemisi, gemideki yolcuların koronavirüs olduğu endişesiyle taş ve şişelerle saldırıya uğradı.

Tatil için gelen kişilerin adadaki Saint-Denis limanında gemiyi boşaltmaya çalıştığı sırada, yolcuların geçmesini sağlamaya çalışan güvenlik görevlilerine taş atılmasıyla protestolar patlak verdi.

Madagaskar yakınlarındaki Fransız bölgesi olan adadaki yerel yetkililer, göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Resmi olarak kovid-19 diye adlandırılan koronavirüs dünya genelinde 3 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu ve on binlerce kişiye bulaştı.

Sun Princess yolcu gemisindeki yolcuların çoğu Avustralya ve Yeni Zelanda'dandı. Yaklaşık iki aylık güzergahında Asya ve Afrika'nın güneyinden birkaç ülke ve Avustralya'nın farklı bölgelerinden şehirler yer alan gemi 20 Ocak'ta Adelaide'den ayrıldı.

Geminin bu ayın sonunda Perth'e yanaşması planlanıyordu.

Princess Cruises şirketi yolcu gemisinde grip benzeri virüs bulaşmış hiçbir vaka olmadığını doğruladı.

Yeni Zelanda'dan Rod Pascoe, Mail Online'a şunları söyledi: “Bazı yolcular çok endişeliydi ve diğerlerinin de geri döndüğünde tümüyle tepesi atmıştı ve burnundan soluyordu.

İnsanlar güvenliklerinden endişelendiler.

The Independent'a konuşan Sun Princess sözcüsü şunları söyledi: “Reunion Adası'ndaki karmaşa yerel yetkililer tarafından çabucak kontrol altına alındı ve yardımları için teşekkür ediyoruz.

Sun Princess misafirleri için genel olarak sınırlı bir etki yarattı. Gemide herhangi bir sağlık endişesi yok ve Reunion Adası'ndan ayrıldıktan sonra uğranacak son liman olan Perth'e gidecek. 

Binlerce yolcu geçen ay Tokyo'nun yakınlarındaki Yokohama şehrinde Diamond Princess gemisinde iki haftadan fazla karantinaya alınmıştı.

Gemide 600'den fazla vaka tespit edilmişti. Britanyalı ve Avrupalı yolcular geçen hafta tahliye edilmişti ve şu anda Wirral'da karantinada tutuluyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU