Trump: Demokratlar beni devirmek için koronavirüs aldatmacasını kullanıyor

Cumhuriyetçi Parti senatörü, başkanın destekçileriyle birlikte "Macho Man" şarkısını söyledi

Donald Trump, cuma gecesi Güney Carolina'da yeniden seçilmek için düzenlediği mitinginde koronavirüsü bir kez daha hafife aldı (Reuters)

Donald Trump, Güney Carolina'da destekçilerine Demokratların iki büyük soruşturmayla kendisinin başkanlığını sona erdirmeyi başaramadıktan sonra şimdi de kendisini devirmek için ölümcül koronavirüsü siyasete alet ettiğini söyledi.

Trump, Kuzey Charleston'daki siyasi mitingde “virüsü politikleştiriyorlar” dedi ve bunu “Demokratların yeni aldatmacası” diye nitelendirdi.

Beyaz Saray'dan birkaç saat erken ayrılırken bir muhabir tarafından sorulduğunda, virüse dair kamusal curcunaya dair yorum yapmayı reddetmişti.

“Hiçbir kanıtları yok” diyen Trump, destekçileri gülerken ya da yuhalerken, Demokratlar için şu ifadeleri kullandı:

Iowa'da oylarını sayamadılar. Oylarını sayamıyorlar.

ABD Başkanı, Demokratların azil soruşturması açtığında Adalet Bakanlığı'nın Rusya'nın seçim müdahalesi soruşturmasıyla kendisini yıkmaya çalıştığını söyledi. Trump, hepsinin başarısız olduğunu iddia etti.

"Kaybettiler" diye meydan okuduktan sonra kendisine artan onayı ima ederek:

Tamamen değişiyor.

Trump, cumartesi günkü başkanlık önseçimi öncesi Güney Carolina'daydı. Trump, görevdeki bir başkan için her eyalette rekor oy toplamları üretmek amacıyla tüm ülkede başkanlık önseçimlerinden bir gün önce siyasi mitingler ve resmi etkinlikler düzenliyor ve kendi önseçimleri öncesinde dikkatleri Demokrat adaylardan uzaklaştırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın partisinin buradaki önseçimini kazanması bekleniyor ama genel seçimde rakibi kim olursa olsun Trump'ın Güney Carolina'yı alması neredeyse kesin.

Trump, 2016'da eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a karşı eyalette 14 puandan fazla farkla kazanmıştı.

Ülke ve dünya koronavirüs salgını nedeniyle endişe içindeyken, Cumhuriyetçi Parti'nin Güney Carolina senatörleri Tim Scott ve Lindsey Graham sahnenin yakınında televizyon kameralarına yakalandı. Scott sahnede "Macho Man" şarkısı çalarken şarkıya eşlik ediyor ve kalabalığı teşvik ediyordu.

Trump, birkaç saat içinde ikinci defa her yıl 30 binden fazla Amerikalının mevsimsel gripten öldüğünü ama koronavirüs teşhisi konan 15 ABD'linin hiçbirinin ölmediğini söyledi. 

Göçmenliğin ikinci dönem için gerçekleştirdiği kampanyasının da teması olacağını gösterircesine Trump, karmaşık virüsün en çok zarar verdiği ülkelerden gelenlerin ülkeye girmesini yasaklamak için atılan adımlardan övgüyle bahsetti.

Trump, “Sınır güvenliği sağlık güvenliğidir” dedi alkışlar arasında.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU