PYD Eş Başkanlığı'na Enver Müslim ve Ayşe Hiso seçildi

8. Olağan Kongresi’ni gerçekleştiren PYD’nin yönetime Enver Müslim ve Ayşe Hiso getirildi

Enver Müslim - Ayşe Hiso / Fotoğraf: ANHA

Türkiye’nin terörist olarak gördüğü ve Suriye’de faaliyet yürüten Demokratik Birlik Partisi (PYD) Rimelan beldesindeki Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi’nde 8. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

600 delegenin katıldığı kongre 24 Şubat’ta başladı. Kongerinin birinci gününde PYD’nin çalışmaları değerlendirilirken ikinci gününde, tüzük ve siyasi programın onaylanmasının ardından eş başkanlık seçimi için oylamaya gidildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kongrede, PYD Eş Başkanlığı görevine Enver Müslim ve Ayşe Hiso seçildi.

Enver Müslim Kimdir?

1976 yılında Suriye’nin Kobani kentinde dünyaya gelen Enver Müslim, Halep Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 

Halep Avukatlar Sendikası üyesi olan ve insan hakları alanında çalışmalar yürüten Müslim, Suriye iç savaşı başlamadan kısa bir süre önce siyasi faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle Suriye rejimi tarafından tutuklandı.

IŞİD’in Kobani saldırısı sırasında Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı görevini yürüten Müslim, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin ilanından sonra Fırat Bölgesi’ne bağlanan Kobani Kantonu’nun Yürütme Meclisi Eş Başkanı oldu.

2019 yılının sonlarında Tel Abyad ve Kobani kantonlarını bünyesinde barındıran Fırat Bölgesi Eş Başkanı görevinden istifa eden Müslim, PYD’nin 8’inci kongresinde Ayşe Hiso ile birlikte eş başkanlığa seçildi.

Ayşe Hiso kimdir?

1978 tarihinde Afrin’in Bilbilê ilçesinde dünyaya gelen Ayşe Hiso, siyasi faaliyetler nedeniyle Dil Tarih Fakültesi’ndeki eğitimini yarıda b ıraktı.

PYD ve Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) çatısı altında çeşitli görevler üstlenen Hiso, bir süre TEV-DEM’in Afrin Bürosu Eş Başkanı görevini yürüttü.

PYD’nin 27-28 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen 7. Olağan Kongresi’nde Şahoz Hesen ile birlikte partinin eş başkanı seçilen Hiso, bir dönemlik görevinin ardından gerçekleştirilen kongrede tekrar eş başkanlık görevine seçildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU